Prancūzija skelbia sužlugdžiusi teroro ataką | Diena.lt

PRANCŪZIJA SKELBIA SUŽLUGDŽIUSI TERORO ATAKĄ

  • 0

Prancūzijos policija sužlugdė įtariamą teroro ataką ir suėmė egiptiečių kilmės brolius, penktadienį pranešė vidaus reikalų ministras Gerard'as Collomb'as (Žeraras Kolonas).

„Du egiptiečių kilmės jaunuoliai ruošėsi įvykdyti ataką panaudojant sprogmenis arba riciną, labai stiprius nuodus“, – ministras sakė televizijai BFMTV.

„Jie turėjo mokomosios medžiagos, rodančios, kaip pasigaminti nuodų ricino pagrindu“, – pridūrė G. Collomb'as. Pasak jo, broliai palaikė ryšį naudodamiesi šifruoto susirašinėjimo programėle „Telecom“.

Praeitą šeštadienį Paryžiuje peiliu ginkluotas užpuolikas nužudė 29 metų vyrą ir dar penkis žmones sužeidė.

G. Collomb'as nesakė, kad įtariamieji buvo suimti, bet vienas tyrimui artimas šaltinis tvirtino, kad jie gegužės 11 dieną buvo sulaikyti Paryžiaus šiauriniame 18-ajame rajone. Areštai buvo atlikti čečėno Khamzato Azimovo (Chamzato Azimovo) išpuolio Prancūzijos sostinėje išvakarėse.

Vienas iš brolių „prisipažino norėjęs įvykdyti ataką“, šaltinis sakė naujienų agentūrai AFP.

Kh. Azimovas taip pat gyveno 18-ajame rajone, kuriame yra įsikūrę daug neturtingų imigrantų.

Kovo pabaigoje premjeras Edouard'as Philippe'as (Eduaras Filipas) nurodė, kad nuo 2015 metų sausio, Prancūzijoje buvo užkirstas kelias įvykdyti iš viso 51 išpuolį. Vis dėlto per šį laikotarpį šalyje buvo įvykdyta nemažai atakų, daugiausiai susijusių su džihadistų judėjimu „Islamo valstybė“ ir nusinešusių iš viso 246 žmonių gyvybes.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS