Prancūzijoje netoli Tulūzos į žmones rėžęsis automobilis sužeidė tris studentus | Diena.lt

PRANCŪZIJOJE NETOLI TULŪZOS Į ŽMONES RĖŽĘSIS AUTOMOBILIS SUŽEIDĖ TRIS STUDENTUS

  • 1

Vieno vyriškio vairuojamas automobilis netoli Tulūzos Prancūzijoje penktadienį partrenkė tris kinų studentus, – vienos studentės būklė yra sunki, pranešė naujienų agentūrai AFP policija.

Minimas 28-erių vyriškis iš karto buvo sulaikytas; nurodoma, kad jis veikęs „tyčia“, bet ekstremistų sąrašuose nefigūravo, sakė vienas teisėsaugos pareigūnų.

Vyras anksčiau yra patyręs rimtų psichikos problemų ir 2016 metų gruodį paleistas iš ligoninės, kurioje gydytis buvo įsakytas teismo, sakė Tulūzos prokuroras.

Vyras anksčiau teistas apie 10 kartų, BFMTV kanalui sakė prokuroras.

Tyrimą atliks teisinė policija, o ne Paryžiaus kovos su terorizmu skyrius, sakė jis.

BFMTV praneša, kad vyras buvo žinomas policijai dėl ankstesnių, su terorizmu nesusijusių, nusikaltimų.

Visi trys nukentėję penktadienį ėjo per perėją, jiems virš dvidešimt metų. 23 metų moteris sužeista rimčiausiai, likę du nukentėję – 22 ir 23 metų vyrai.

Moters gyvybei pavojus negresia, sakė policija.

Prancūzija yra nukentėjusi nuo virtinės išpuolių automobiliais, ekstremistus įkvėpė „Islamo valstybės“ grupuotė, tačiau penktadienio kaltininko tapatybė ar motyvas kol kas neįvardyti.

Praėjusių metų liepą, vyras iš Tuniso, 19 tonų sveriančiu sunkvežimiu įsirėžė į minią žmonių pietiniame Nicos mieste, tada žuvo 86 žmonės.

Tulūza yra pietvakarių Prancūzijoje, čia įsikūręs lėktuvų gamykla „Airbus“.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...

"Vieno vyriškio vairuojamas automobilis netoli Tulūzos Prancūzijoje penktadienį partrenkė tris kinų studentus" - ACH kiek čia tų 'kinų' priviso, su automobiliu nėra kaip pravažiuot. ;s

SUSIJUSIOS NAUJIENOS