Prancūzijoje pradėtas tyrimas: dingo Interpolo vadovas | Diena.lt

PRANCŪZIJOJE PRADĖTAS TYRIMAS: DINGO INTERPOLO VADOVAS

  • 0

Prancūzijos policija pradėjo tyrimą dėl tarptautinės policijos organizacijos Interpolo vadovo Meng Hongwei (Meng Hongvei) dingimo per kelionę į savo tėvynę Kiniją, penktadienį pranešė vienas tyrimui artimas šaltinis.

Kinijos pilietybę turintis Meng Hongwei paskutinį kartą buvo matytas rugsėjo pabaigoje, išvykstantis į savo šalį iš Interpolo būstinės Prancūzijos pietryčių mieste Lione, sakė šaltinis. Apie jo dingimą pranešė pareigūno žmona.

„Jis dingo ne Prancūzijoje“, – šaltinis sakė naujienų agentūrai AFP.

Prancūzija pranešė, kad Interpolo vadovas iš šalies išvyko rugsėjo 29-ąją.

Interpolo vadovu Meng Hongwei buvo išrinktas 2016 metų lapkritį. Anksčiau jis buvo Kinijos viešojo saugumo viceministras. Pasak kritikų, eidamas šias pareigas jis kontroliavo šalies slaptąją policiją.

Meng Hongwei – pirmasis Interpolo vadovu tapęs kinas. Ši agentūra palaiko ryšius su savo 192 valstybių narių teisėsaugos tarnybomis.

Pats Interpolas neturi savų agentų, turinčių įgaliojimus sulaikyti asmenis.

Pekinas Meng Hongwei išrinkimą laikė galimybe užsitikrinti didesnę tarptautinę pagalbą ieškant įtariamų ekonominių nusikaltėlių, įskaitant korumpuotus pareigūnus, atsidūrusios šalies prezidento Xi Jinpingo (Si Dzinpingo) kampanijos prieš kyšininkavimą taikiklyje.

Tačiau šis vajus, dar žinomas kaip operacija „Lapių medžioklė“, kai kuriose šalyse sulaukė skundų, kad Kinijos teisėsaugos agentai slapta veikia jų teritorijose, negavę vietos valdžios leidimo arba sutikimo.

Vykdant tokią veiklą buvo suimti keli aukšto rango pareigūnai. Jiems pateikta įvairių kaltinimų, pavyzdžiui, dėl „šiurkščių drausmės pažeidimų“; Kinijoje taip paprastai įvardijama korupcija ar kyšininkavimas.

Meng Hongwei kadencija turėtų baigtis 2020 metais.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS