Prancūzijoje trims policijos pareigūnams pateikti kaltinimai dėl vyro mirties per riaušes | Diena.lt

PRANCŪZIJOJE TRIMS POLICIJOS PAREIGŪNAMS PATEIKTI KALTINIMAI DĖL VYRO MIRTIES PER RIAUŠES

  • 1

Prancūzijoje ketvirtadienį trims policijos pareigūnams buvo pateikti kaltinimai dėl 27 metų vyro mirties pietiniame Marselio mieste liepos pradžioje visą šalį apėmusių riaušių metu, pranešė prokurorai.

Jie nurodė, kad skrodimo metu ant jo krūtinės rasta pėdsakų, kurie galėjo atsirasti nuo LBD vadinamo šaudmens, dažnai naudojamo prancūzų policijos.

Visiems trims pareikšti kaltinimai dėl ginkluoto smurto, teigė prokurorai.

Jiems taip pat draudžiama palaikyti bet kokius ryšius su ieškovais ir dalyvauti policijos kontingento veikloje, susijusioje su riaušių malšinimu miestuose ar didelio masto renginiuose.

Birželio pabaigoje ir liepos pradžioje Prancūziją krėtė smurtiniai protestai dėl birželio 27 dieną netoli Paryžiaus policininko įvykdyto paauglio nužudymo eismo patikros metu.

Policija taip pat reagavo į šiuos masinius protestus.

Šimtai žmonių buvo sulaikyti, o šimtai policijos pareigūnų patyrė sužalojimų.

Tačiau iki šiol nebuvo patvirtinta, kad šių įvykių metu būtų žuvęs saugumo pajėgų narys ar protestuotojas.

Prokurorai nurodė, kad penki policijos pareigūnai, visi priklausantys elitiniam „Raid“ padaliniui, buvo sulaikyti Marselyje, siekiant apklausti juos atliekant tyrimą dėl Mohamedo Bendrisso (Mohamedo Bendriso) mirties.

Incidentas įvyko naktį iš liepos 1-osios į 2-ąją vykstant smurtiniams protestams Marselio centre. Kaip pranešama, M. Bendrissas, vedęs vieno vaiko tėvas, kurio našlė šiuo metu laukiasi antro vaiko, važiavo motoroleriu ir filmavo protestą pietiniame mieste.

Prokuratūra nurodė, kad, jos manymu, tikėtina, kad M. Bendrissas mirė nuo stipraus smūgio į krūtinę, kurį sukėlė sprogstamasis užtaisas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Jo,bl..,

kažkoks bndziūga daužęs viską kas pakliuvo,tuo pačiu ir tuos policininkus,deginęs ir niokojęs kitų žmonių turtą, paslydo ant savo šūdo,ir tuo pkltino policininkus.Girdėjom jau

SUSIJUSIOS NAUJIENOS