Prancūzijoje per ūkininkų streiką apiplėštas lietuvių sunkvežimis | Diena.lt

PRANCŪZIJOJE PER ŪKININKŲ STREIKĄ APIPLĖŠTAS LIETUVIŲ SUNKVEŽIMIS

  • 4

Prancūzijoje per ūkininkų streiką buvo apiplėštas sunkvežimis su lietuviškais numeriais.

Pranešama, kad socialinio tinklo „Facebook“ puslapyje „Aduko ūkis“ patalpinta vaizdo įrašas, kurioje matoma, kaip iš sunkvežimio, kuris yra su lietuviškais numeriais, yra iškraunami kroviniai.

Vaizdo medžiagos komentare tvirtinama, kad „prancūzai atidarinėja sunkiasvores mašinas ir plėšia prekes, kurios nėra pagamintos Prancūzijoje. Čia streikas iki ko „dasirito“.

Paryžiaus regione po pagrindinės miesto turgavietės šturmo sulaikyti 79 žmonės

Prancūzijos policija trečiadienį sulaikė 79 asmenis, kurie Paryžiaus regione įsiveržė į pagrindinį didmeninės prekybos turgaus kompleksą, naujienų agentūrai AFP sakė policijos šaltinis.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Protestuotojai trumpam įsiveržė į sandėlį „Rungis“ turgavietėje į pietus nuo Paryžiaus ir padarė žalos. Pasak šaltinio, kuris kalbėjo su anonimiškumo sąlyga, juos išvaikė saugumo pajėgos.

Televizijos filmuotoje medžiagoje matyti, kad aplink turgų budi daug saugumo pajėgų, įskaitant žandarmerijos šarvuotus transporterius. Žalos mastas kol kas nėra žinomas.

Incidentas įvyko po to, kai į turgų atvyko kelios dešimtys ūkininkų iš Lo ir Garonos departamento pietvakarių Prancūzijoje.

Pasak policijos, anksčiau trečiadienį buvo sulaikyta aštuoniolika žmonių, kurie bandė užblokuoti patekimą į turgų. Prokurorų teigimu, penkiolika iš jų buvo suimti.

Tūkstančiai ūkininkų iš visos šalies susirinko protestuoti Paryžiuje ir kituose didžiuosiuose miestuose, blokuodami kelius ir stabdydami eismą greitkeliuose.

Prancūzijos vidaus reikalų ministras Geraldas Darmaninas aiškiai nurodė, kad protestuotojų keliami neramumai turgavietėje ir kitose svarbiausiose Paryžiaus vietose, pavyzdžiui, oro uostuose, būtų laikomi raudona linija.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Anonimas

gryzta bumerangas lietuvaiciams

[[

Visa Prancūzija ant ausų stovi, o jos prezidentas pramogauja, - laksto sau po pasaulį.

aha

ir tie prancuzai bezdziones.....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS