Prie Australijos krantų nukrito JAV karinis orlaivis | Diena.lt

PRIE AUSTRALIJOS KRANTŲ NUKRITO JAV KARINIS ORLAIVIS

  • 5

Prie Australijos šeštadienį buvo pradėta didelė paieškų operacija, po JAV karinį orlaivį ištikusio „nelaimingo atsitikimo“ dingus trims jūrų pėstininkams.

Japonijoje dislokuotas jūrų pėstininkų kontingentas informavo, kad „tęsiama aktyvi trijų JAV jūrų pėstininkų, buvusių nelaimingo atsitikimo prie Australijos rytinės pakrantės ištiktame (konvertoplane) „MV-22 Osprey“, paieškų ir gelbėjimo operacija“.

„Dvidešimt trys iš 26 orlaivyje buvusių karių buvo išgelbėti“, – pridūrė kariškiai.

Konvertoplanai „MV-22 Osprey“ yra Amerikos jūrų pėstininkų pagrindinė antžeminių operacijų palaikymo iš oro priemonė. Šių neįprastų turbosraigtinių orlaivių sparnų galuose esančios pasukamos variklių gondolos leidžia kilti ir leistis vertikaliai, bet horizontaliai skristi daug greičiau už įprastus sraigtasparnius.

„Nelaimės ištiko orlaivį, pakilusį iš (jūrų desanto operacijų laivo) „USS Bonhomme Richard“ (LHD 6) ir dalyvavusį įprastose planuotose operacijose – orlaivis nukrito į vandenį“, – informavo jūrų pėstininkai.

Jūrų pėstininkų korpuso pranešime sakoma, kad paieškose Sekliavandenėje įlankoje prie Kvynslando krantų dalyvauja mažieji laivai ir orlaiviai.

„Nelaimės priežastys šiuo metu tiriamos“, – pridūrė kariškiai.

Australijos gynybos ministrė Marise Payne (Maris Pein) sakė pasikalbėjusi telefonu su Pentagono vadovu Jimu Mattisu (Džimu Matisu) ir pasiūliusi savo šalies pagalbą.

„Galiu patvirtinti, kad Australijos gynybos pajėgų narių tame orlaivyje nebuvo, – pažymėjo ji. – Paieškų ir gelbėjimo pastangoms vadovauja Jungtinės Valstijos.“

„Informavau ministrą pirmininką (Malcolmą) Turnbullą (Malkolmą Ternbalą) ir šį vakarą kalbėjausi su sekretoriumi Mattisu bei pasiūliau jam bet kokią Australijos paramą, kuri galėtų būti naudinga“, – sakė M.Payne.

Patvirtinta, kad šis sudužęs „Osprey“ dalyvavo ką tik Kvynslando valstijoje pasibaigusiose bendrose Australijos ir JAV karinėse pratybos „Kardas talismanas“ (Talisman Sabre).

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Fantomas

To saunu tu esi debilas))))

Gudriai

Labai gudriai

aaa

Užuojauta žuvusiu artimiesiems
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS