Prie Brazilijos „Formulės 1“ trasos apiplėšta „Mercedes“ komanda | Diena.lt

PRIE BRAZILIJOS „FORMULĖS 1“ TRASOS APIPLĖŠTA „MERCEDES“ KOMANDA

  • 3

„Formulės 1“ (F1) lenktynių „Mercedes“ ekipos pilotas Lewisas Hamiltonas (Ljuisas Hamiltonas) pranešė, kad penktadienį Brazilijos Interlagoso trasoje grasinant ginklu buvo apiplėšti jo komandos nariai.

Sekmadienį šioje San Paule esančioje trasoje įvyks F1 Brazilijos didžiojo prizo lenktynės.

„Kai kurie mano komandos nariai vakar vakare buvo sustabdyti grasinant ginklu, kai važiavo iš trasos čia, Brazilijoje. Buvo paliesti šūviai, vienam iš narių į galvą įremtas pistoletas. Labai liūdna tai girdėti,“ – F1 pasaulio čempionas L. Hamiltonas šeštadienį parašė socialiniame tinkle „Twitter“.

„Pasimelskite už maniškius, kurie, nors ir sukrėsti, yra čia kaip tikri profesionalai,“ – pridūrė jis.

„Mercedes“ komandos atstovas spaudai patvirtino, kad grasinant ginklu penktadienio vakarą buvo apiplėštas iš trasos važiavęs ekipos mikroautobusas.

„Pavogta vertingų daiktų, tačiau, svarbiausia, visi yra saugūs ir nesužeisti,“ – sakė jis.

Plėšikai vos neapiplėšė ir „Williams“ ekipos narių bei Tarptautinės automobilių federacijos (FIA) pareigūnų. Apie tai šeštadienį „Twitter“ pranešė Didžiosios Britanijos visuomeninio transliuotojo BBC žurnalistas Andrew Bensonas (Endriu Bensonas).

Komandos žino apie pavojų būti apiplėštos San Paule. Bolidų pilotai yra vežami iš Interlagoso trasos į viešbučius ir iš jų neperšaunamais automobiliais ir su policijos palyda.

2010 metais ginkluoti plėšikai bandė apiplėšti britą Jensoną Buttoną (Džensoną Batoną).

Pasak L. Hamiltono „Twitter“ žinutės, „čia tai vyksta kiekvienais metais. F1 ir komandos turi daryti daugiau, (kad to nebūtų). Jokių pasiteisinimų!“.

„Mercedes“ ekipa Lotynų Amerikoje apiplėšiama jau ne pirmą kartą. Vienas iš jos narių buvo užpultas iš pasalų panašiomis aplinkybėmis per 2016 metų F1 čempionato etapą Meksikoje.

F1 Brazilijos didžiojo prizo lenktynių ir apskritai šalies automobilių sporto ateitis šiuo metu yra neaiški.

Interlagoso trasa yra parduodama. San Paulo miesto valdžia penktadienio vakarą paskelbė, kad vyksta pokalbiai su trimis potencialiais pirkėjais ir kad naujieji savininkai privalės garantuoti, jog po 2020 metų, kai baigsis dabartinė sutartis, šioje trasoje toliau bus rengiamos Brazilijos didžiojo prizo lenktynės.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

nu kokios problemos

palikt laukiniu brazilu trasa visam laikui yra kitu trasu zemeje,jie tik apsidziaugs

...

Negi ir ten lietuviai?.. (anot lietrydžio)

Frankai

Prakeikti lotynosai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS