Prie Graikijos krantų gelbėjami jachta plaukiantys migrantai | Diena.lt

PRIE GRAIKIJOS KRANTŲ GELBĖJAMI JACHTA PLAUKIANTYS MIGRANTAI

  • 2

Prie Graikijos pietvakarinių krantų trečiadienį vyko dešimčių migrantų, plaukusiu nelaimės ištikta jachta, gelbėjimo operacija, pranešė pareigūnai.

Pakrančių apsaugos tarnyba nurodė, kad jachta, kuria, kaip manoma, plaukė apie 90 žmonių, buvo pastebėta už maždaug 40 jūrmylių į vakarus nuo Pilo miestelio.

Šešis žmones paėmė ir į Pilą nugabeno kita jachta. Iš Pilo viena išgelbėta moteris buvo perkelta į ligoninę pietiniame Kalamatos mieste.

Dar 25 žmones paėmė pro šalį plaukęs tanklaivis, jie plukdomi į Kalamatą. Likę migrantai laipinami į kitą pro šalį plaukusį prekinį laivą, sakoma pakrančių apsaugos tarnybos pranešime.

Operacijos vietoje yra pakrančių apsaugos gelbėjimo valtis, ten taip pat plaukia kitas pakrančių apsaugos laivas. Pranešimų apie dingusius žmones nebuvo.

Šiame rajone birželį nuskendus migrantų laivui žuvo ar dingo šimtai žmonių. Dėl to pasigirdo spėlionių, kad Graikijos pareigūnai nesiėmė deramų veiksmų žmonėms išgelbėti.

Tas perpildytas traleris išplaukė iš Libijos su maždaug 500–700 žmonių. Išgyveno tik 104 žmonės, buvo surasti 82 lavonai. Kiti nuskendo drauge su traleriu vienoje giliausių Viduržemio jūros vietų.

Praėjusią savaitę 40 išgyvenusiųjų Graikijoje iškėlė ieškinį „visoms atsakingoms šalims“.

Daugelis išgyvenusiųjų ginčija oficialią versiją, kad buvo atmesti keli pakrančių apsaugos pareigūnų pasiūlymai padėti, ir tvirtina, kad laivą buvo nesėkmingai bandoma tempti, bet jis netrukus apvirto ir nuskendo.

Graikija yra žmonių, bėgančių nuo skurdo ir konfliktų Artimuosiuose Rytuose, Afrikoje bei Azijoje, migracijos į Europos Sąjungą kelyje.

Kontrabandininkai daug migrantų mažais laiveliais siunčia iš Turkijos į Graikijos salas. Kiti didesnėmis burvaltėmis, jachtomis ar žvejybiniais laivais bando nuplaukti iš Turkijos arba Šiaurės Afrikos į Italiją, aplenkdami Graikiją.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Pilietiškas

O kam juos gelbėti - žinojo, ką daro prieš kelionę! Išgelbėsi - maitinsi tinginius!

Bliamba

Tai bardakas ten

SUSIJUSIOS NAUJIENOS