Prie Ispanijos krantų išgelbėta daugiau kaip 430 migrantų | Diena.lt

PRIE ISPANIJOS KRANTŲ IŠGELBĖTA DAUGIAU KAIP 430 MIGRANTŲ

  • 6

Pirmadienį vandenyse prie Ispanijos krantų buvo išgelbėta daugiau kaip 430 migrantų. Tai pranešė šalies Gelbėjimo ir saugumo jūroje tarnyba.

Jos duomenimis, migrantai buvo aptikti Gibraltaro sąsiauryje ir Alborano jūroje.

2015 metais suaktyvėjus konfliktams kai kuriose Artimųjų Rytų ir Šiaurės Afrikos šalyse, smarkiai padaugėjo migrantų, siekiančių patekti į Europą per valstybes, esančias Viduržemio jūros pakrantėje. Pagrindinis jų maršrutas eina per Libiją, kur politinė padėtis yra labai nestabili. Libijos valdžios duomenimis, šalies teritorijoje yra apie 700 tūkstančių migrantų.

Tarptautinės migracijos organizacijos duomenimis, nuo 2018 metų pradžios Viduržemio jūra į Europą atvyko daugiau kaip 60 tūkstančių migrantų ir pabėgėlių. Mėgindami pasiekti Europos krantus, daugiau kaip 1,5 tūkstančio žmonių žuvo arba dingo be žinios.

Organizacija atkreipė dėmesį į tai, kad smarkiai padaugėjo migrantų ir pabėgėlių, vykstančių į Ispaniją. Iš viso nuo metų pradžios į šią šalį atvyko 24,6 tūkstančio žmonių, tad šįmet pagal priimtų migrantų skaičių Ispanija pralenkė Italiją ir Graikiją.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Anonimas

Juodasis europos maras

Ratonas

Kada bus uzkirstas kelias masonu organizuotam ir finansuojamam baltosios rases naikinimui? Kiek si avantiura dar tesis?

Anonimas

Viespatie Dieve,kur tie juodi vyrukai lenda? gal jie jau iskastruoti? kur ju moterys?Apsaugok Viespatie nuo tos rases musu atzalas..baisu juos siusti namo reikia.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS