R. Tillersonas atvyko Maskvą aptarti Sirijos konflikto | Diena.lt

R. TILLERSONAS ATVYKO MASKVĄ APTARTI SIRIJOS KONFLIKTO

  • 3

Jungtinių Valstijų valstybės sekretorius Rexas Tillersonas (Reksas Tilersonas) antradienį atskrido į Maskvą, kur stos prieš Sirijos prezidento Basharo al Assado (Bašaro Asado) režimą remiančią Rusijos vadovybę.

Prieš išvykdamas į Rusijos sostinę iš Italijoje vykusio Didžiojo septyneto (G-7) ministrų susitikimo JAV diplomatijos vadovas sakė, kad Maskvai reikėtų dar kartą įvertinti savo partnerystę su Damasku, ypač po paskutinės įtariamos cheminės atakos.

„Manau, kad taip pat verta pagalvoti apie Rusiją, kuri stoja į vieną puse su Assado režimu, iraniečiais ir „Hezbollah““, – sakė R.Tillersonas, paminėdamas ir kitus Damasko sąjungininkus šiame šešerius metus trunkančiame pilietiniame kare.

„Ar ta ilgametė sąjunga yra naudinga Rusijos interesams, ar Rusija geriau norėtų persirikiuoti į vieną pusę su Jungtinėmis Valstijomis, su kitomis Vakarų šalimis ir Artimųjų Rytų šalimis, kurios siekia išspręsti Sirijos krizę?“ – klausė jis.

R.Tillersonas turėtų nakvoti Maskvoje, o trečiadienį numatomas jo susitikimas su Rusijos kolega Sergejumi Lavrovu.

R.Tillersono pirmtakai anksčiau lankydamiesi Maskvoje paprastai susitikdavo ir su prezidentu Vladimiru Putinu, tačiau dabar Rusijos pareigūnai sako, kad kol kas sprendimas dėl JAV diplomatijos vadovo susitikimo su prezidentu dar nepriimtas.

GALERIJA

  • R. Tillersonas atvyko Maskvą aptarti Sirijos konflikto
  • R. Tillersonas atvyko Maskvą aptarti Sirijos konflikto
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

amerika,amerika,tai vaa landzbergio kanops,atvažiavo tilersonas,pabučiavo putinui ranką,padėkojo rusijai užtat,kad rusija išrinko tranpą ir čia jau faktas

Vykintas

Apie realybė yra tokia, kad diktatorius Asadas vėl panaudojo dujas prieš moteris ir vaikus. Realybė yra, kad Kremlius remia diktatorių ir žinojo apie galimą zarino dujų panaudojimą prieš civilius. Štai tą realiai p. Tollersonas ir pasakys Lavrovui. Ir pasiūlys kovoti prieš teroristus - Islamo valstybę, o ne prieš sukilėlius. Pilietinis Sirijos karas yra jų vidaus reikalas ir Kremliu, bendrai, nevertėjo ten kištis.

Realybė

Arba šis veikėjas yra kvailas užsienio politikoje arba "įjungė durnių", kitaip nepavadinsi to kai jis pareiškė ultimatumą Rusijai ir atvyko dėl kažko derėtis. Nėra ką jam veikti Maskvoje po tokių pareiškimų. Tai garantuota derybų aklavietė ir tuščiai praleistas laikas. Tik neišmintingas diplomatas pastato save į tokią kvailą padėtį. Tai blogo diplomato pvz.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS