Rinkimų apylinkėse Rusijoje sulaikyti vandalai: padegė balsadėžes, pylė dažus | Diena.lt

RINKIMŲ APYLINKĖSE RUSIJOJE SULAIKYTI VANDALAI: PADEGĖ BALSADĖŽES, PYLĖ DAŽUS

  • 11

Rusija sulaikė mažiausiai aštuonis asmenis už vandalizmo aktus rinkimų apylinkėse per pirmąją balsavimo prezidento rinkimuose dieną penktadienį, pranešė pareigūnai.

Pareigūnai nepaaiškino, ar tai buvo protestai prieš Vladimirą Putiną, o valstybinės žiniasklaidos pranešimuose teigiama, kad balsavimas „vyksta įprasta tvarka“.

Nepriklausoma žiniasklaidos priemonė SOTA paskelbė vaizdo įrašą, kuriame užfiksuota, kaip pagyvenusi moteris prieina prie kabinos, ją padega ir ramiai išeina iš jos, kai ji jau liepsnoja. Nurodoma, kad tai įvyko pietiniame Marino rajone.

Kitame vaizdo įraše sostinėje matyti, kaip moteris pila dažus į balsadėžę. Ji buvo sulaikyta ir apkaltinta „trukdymu naudotis rinkimų teisėmis“, sakė tyrėjai.

Pareigūnai teigė, kad dar keturi asmenys Rusijos Voronežo, Karačiajų Čerkesijos ir Rostovo srityse taip pat buvo sulaikyti už tai, kad į balsadėžes įpylė dažų.

Atokioje Sibiro Chantų-Mansijos srityje buvo sulaikyta moteris, kuri bandė padegti balsadėžę, įmetusi Molotovo kokteilį, pranešė balsavimo pareigūnai.

„Kogalyme, rinkimų apylinkėje nr. 484, nesėkmingai bandyta padegti stacionarią balsadėžę naudojant Molotovo kokteilį“, – pranešė regiono rinkimų komisija.

Čeliabinsko srityje policija sulaikė vyrą, kuris bandė susprogdinti petardas prie rinkimų apylinkės, pranešė valstybinė naujienų agentūra TASS, remdamasi regiono vyriausybe.

Skadovske savadarbis sprogstamasis užtaisas buvo padėtas šiukšlių dėžėje prie rinkimų apylinkės.

Remiantis vietos žiniasklaidos pranešimais, apie panašius vandalizmo atvejus pranešta ir Sankt Peterburge bei aneksuotame Krymo pusiasalyje.

Penktadienį moteris metė Molotovo kokteilį į mokyklą, kuri per Rusijos prezidento rinkimus Sankt Peterburge buvo naudojama kaip balsavimo punktas, pranešė rinkimus prižiūrintys pareigūnai.

Įtariamoji buvo dvidešimtmetė, platformoje „Telegram“ pranešė rinkimus prižiūrintis pareigūnas Maksimas Meiksinas. „Neteisėtus veiksmus operatyviai nutraukė policijos pareigūnai. Niekas nenukentėjo“, – pridūrė jis.

Rusijos okupuotoje Pietų Ukrainoje viename iš balsavimo punktų buvo detonuotas sprogstamasis užtaisas, tačiau žmonės nenukentėjo, penktadienį pranešė Kremliaus paskirti pareigūnai.

„Skadovske savadarbis sprogstamasis užtaisas buvo padėtas šiukšlių dėžėje prie rinkimų apylinkės. Jis buvo detonuotas. Aukų ir sužeistųjų nėra“, – pranešė Maskvos okupuotoje Chersono srityje veikianti rinkimų komisija.

Rusijos pajėgos taip pat pareiškė, kad Kyjivas apšaudė rinkimų apylinkes okupuotoje Kachovkoje.

Beveik neabejojama, kad V. Putinui šie rinkimai, pasibaigsiantys sekmadienį, suteiks dar vieną šešerių metų kadenciją.

Tai leis jam likti Kremliuje bent iki 2030-ųjų, tai yra ilgiau nei bet kuriam kitam Rusijos vadovui nuo Jekaterinos Didžiosios laikų XVIII amžiuje.

Balsavimas vyksta trečius metus tęsiantis plataus masto Rusijos karui Ukrainoje ir Kremliui negailestingai užgniaužus bet kokią realią opoziciją šalyje.

Nė vienam tikram opozicijos kandidatui nebuvo leista dalyvauti rinkimuose.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Taigi

išvarė teisėtus etninius gyventojus, deportavo nelojalius ukrainiečius, po to privežė ešelonus ruskių, po to organizavo pseudo referendumus, su automatais rankose, opozicija - kalėjimuos, svetur, arba nukenksminti... na ir - rinkimų rezultatai "teigiami"...

Tai, kad

Ukraina ne kariauja, ji GINASI nuo okupantų ordos, be to, - SAVO žemėje... Ir tam tikslui – visos priemonės yra priimtinos! Beje, 2WW USA padėjo sssr (karine technika, tušonke) nugalėti Vok. fašizmą, dabar vėl USA tenka garbinga misija padėti Ukrainai nugalėti rusiškąjį fašizmą!..

Tam - Vyžos

O ką vartoja tie, kurie užhipnuotizuoti palaiko vakarų išgamas, palaiko nacistus ir trokšta karo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS