Rusams smogus Ukrainos miestams žuvo mažiausiai trys žmonės | Diena.lt

RUSAMS SMOGUS UKRAINOS MIESTAMS ŽUVO MAŽIAUSIAI TRYS ŽMONĖS

  • 0

Rusijos pajėgoms apšaudant Ukrainą, šalyje žuvo mažiausiai trys civiliai gyventojai, o dar keletas buvo sužeisti, šeštadienį pranešė ukrainiečių pareigūnai.

Prezidento Volodymyro Zelenskio gimtajame centriniame Kryvyj Riho mieste rusų raketai pataikius į pramoninį pastatą, penktadienio vakarą žuvo 60 metų vyras, socialiniame tinkle „Telegram“ pranešė meras Oleksandras Vilkulas.

Jis pridūrė, kad žuvusiojo žmona patyrė rimtų sužalojimų nuo skelveldrų ir buvo paguldyta į ligoninę.

Ankstyvosiomis šeštadienio valandomis rusų raketos ir dronai vėl smogė tai pačiai vietai ir padarė tam tikros žalos bei sukėlė gaisrą, sakė O. Vilkulas. Ryte gaisras jau buvo užgesintas.

Meras nedetalizavo, koks būtent objektas nukentėjo. Pasak jo, per antrą apšaudymą niekas nenukentėjo.

Pietiniame Chersono regione vienas civilis žuvo, o dar vienas buvo sužeistas rusams surengus masinę ataką, šeštadienį „Telegram“ sakė gubernatorius Oleksandras Prokudinas.

Jis nurodė, kad rusų pajėgos panaudojo minosvaidžius, artileriją, tankus, dronus ir raketų paleidimo įrenginius. Be kita ko, pataikyta į kai kuriuos gyvenamuosius rajonus.

Per pastarąją parą Rusijos apšaudymo metu taip pat buvo sužeistas vienas civilis fronte esančiame Avdijivkos mieste Ukrainos rytinėje Donecko srityje, šeštadienį pranešė gubernatoriaus pareigas einantis Ihoris Morozas.

Avdijivkoje pastarosiomis savaitėmis vyksta įnirtingi Rusijos ir Ukrainos pajėgų mūšiai. I. Morozas sakė, kad rusų atakos dronai, raketos, minosvaidžiai ir artilerijos sviediniai smogė ir kitoms regiono dalims.

Šiaurės rytiniame Charkivo regione 39-erių civilis buvo paguldytas į ligoninę dėl sužeidimų, patirtų per Rusijos apšaudymą. Pataikyta į du kaimo namus netoli Kupjansko, šeštadienį pranešė vietos gubernatorius Olehas Synjehubovas.

Tuo metu rusams smogus Ukrainos pietrytiniame Dnipropetrovsko regione esančiam Nikopoliui žuvo vienas žmogus, pranešė gubernatorius Serhijus Lysakas.

„Priešas puolė Nikopolį sunkiąja artilerija. Jis paleido septynis sviedinius į miestą. Žuvo vienas vyras“, – „Telegram“ parašė jis.

Vietos pareigūnai taip pat skelbė apie Rusijos atakas penktadienį ir naktį į šeštadienį šiaurinėje Sumų ir pietrytinėje Zaporižios srityje, tačiau apie aukas nepranešė.

Gairės: karas Ukrainoje, karas, Rusijos atakos
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS