Rusija pirmąsyk pripažino pralaimėjimą: raginama nedelsiant skelbti mobilizaciją | Diena.lt

RUSIJA PIRMĄSYK PRIPAŽINO PRALAIMĖJIMĄ: RAGINAMA NEDELSIANT SKELBTI MOBILIZACIJĄ

  • 0

Maskva pripažino pralaimėjimą Charkivo srityje – tai yra pirmas toks pripažinimas nuo karo Ukrainoje pradžios, rašo JAV Karo studijų instituto (ISW) ekspertai.

Kremliaus pareigūnai ir valstybinės žiniasklaidos propagandistai plačiai diskutuoja apie Rusijos pralaimėjimo Charkivo srityje priežastis, o tai yra ryškus pokytis, palyginti su ankstesniais pranešimais apie išgalvotas Rusijos sėkmes.

Kremlius niekada nepripažino pralaimėjimų Kyjive Gyvačių saloje. Traukimąsi iš Kyjivo įvardijo kaip savo sprendimą, o iš Gyvačių salos – kaip geros valios gestą. 

Rusijos gynybos ministerija iš pradžių siūlė panašų paaiškinimą dėl nesėkmės Charkive, esą Rusijos pajėgos karius išveda, kad persigrupuotų, tačiau šis pasakojimas sulaukė kritikos internete.

Be to, rugsėjo 13 d. vykusiame pirmajame Dūmos rudens sesijos posėdyje keli Dūmos nariai išreiškė susirūpinimą dėl baisios padėties Ukrainos fronte. Rusijos komunistų partijos lyderis Genadijus Ziuganovas pareiškė, kad Rusija turi paskelbti visišką mobilizaciją, nes „speciali karinė operacija“ iš tiesų yra karas. G. Ziuganovas teigė, kad specialią karinę operaciją galima baigti bet kada, o karas gali baigtis tik pergale arba pralaimėjimu. 

203-ioji karo Ukrainoje diena

Scanpix, V. Zelenskio "Facebook" nuotr.
Gairės: karas Ukrainoje, pralaimėjimas, Rusijos pralaimėjimas, charkivas, mobilizacija
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS