Rusija skelbia, kad Sirijoje žuvo trys jos kariai | Diena.lt

RUSIJA SKELBIA, KAD SIRIJOJE ŽUVO TRYS JOS KARIAI

  • 0

Rusijos ginkluotosios pajėgos antradienį paskelbė, kad Sirijoje žuvo trys jos kariai, užpulti iš pasalos.

Rusų Gynybos ministerija išplatino pareiškimą, kuriame sakoma, kad trys kariškiai žuvo vėlai vasarį, kovotojams užpuolus jų transporto priemonę Deir az Zoro provincijoje. Pareiškime priduriama, kad žuvusiųjų kūnai buvo nugabenti į Rusiją.

Ministerijos teigimu, kariuomenė susekė už išpuolį atsakingų daugiau nei 30 kovotojų grupę ir ją „sunaikino“ per bendrą Rusijos aviacijos ir specialiųjų pajėgų operaciją. Institucija nenurodė, kada buvo surengtas šis reidas.

„Per bendrą Rusijos oro ir kosmoso pajėgų bei specialiųjų operacijų pajėgų operaciją buvo sunaikinta prie užpuolimo prisidėjusių daugiau kaip 30 kovotojų gauja“, – pareiškė ministerijos atstovai.

Įsiplieskus susirėmimui Rusijos kariai dingo.

Anot jų, vasario pabaigoje trys rusų kariškiai, sėkmingai pristatę humanitarinės pagalbos siuntą į vieną Deir az Zoro gyvenvietę, ketino dieną automobiliu sugrįžti į bazę, bet pateko į kovotojų pasalą.

„Įsiplieskus susirėmimui Rusijos kariai dingo“, – pažymėjo Gynybos ministerija.

Pasak jos, užpuolikai vėliau buvo susekti bendradarbiaujant su sirų saugumo tarnybomis.

„Buvo nustatytos automobilį užpuolusių kovotojų tapatybės, taip pat patvirtintas faktas, kad per kautynes vasario pabaigoje žuvo trys Rusijos kariai“, – sakoma pareiškime.

Šis pranešimas reiškia, kad remiantis oficialia statistika Sirijoje žuvusių rusų kariškių padaugėjo iki 115. Rusija savo pajėgas į Siriją pasiuntė 2015 metais ir padėjo Sirijos prezidento Basharo al Assado (Bašaro Asada) režimui atsikovoti didžiąją dalį šalies teritorijų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS