Rusijoje traukiniui įsirėžus į autobusą žuvo mažiausiai 16 žmonių | Diena.lt

RUSIJOJE TRAUKINIUI ĮSIRĖŽUS Į AUTOBUSĄ ŽUVO MAŽIAUSIAI 16 ŽMONIŲ

  • 0

Vidurio Rusijoje penktadienį paryčiais traukiniui įsirėžus į geležinkelio pervažoje netoli Vladimiro miesto sugedusį autobusą, žuvo mažiausiai 16 žmonių, pranešė pareigūnai.

Uzbekistano užsienio reikalų ministerija informavo, kad per susidūrimą žuvo 19 Uzbekistano piliečių. Tačiau Rusijos tyrimų komitetas kiek vėliau patikslino, kad nelaimė pareikalavo 16 gyvybių.

Susidūrimas įvyko apie 3 val. 30 min. vietos (ir Lietuvos) laiku šalia Pokrovo traukinių stoties Vladimiro srityje, maždaug už 100 km į rytus nuo Maskvos.

„Remiantis preliminaria informacija, žuvo 16 žmonių, tarp jų vienas vaikas“, – nurodė Tyrimų komitetas. „Kiti keleiviai, tarp kurių esama nepilnamečių, patyrė įvairių sužalojimų ir buvo nugabenti į ligoninę. Žuvusiųjų ir nukentėjusiųjų skaičius dar tikslinamas“, – pridūrė jis.

Pranešama, kad autobusas „Mercedes“ įvažiavęs į pervažą sugedo. Į jį įsirėžė iš Sankt Peterburgo į Žemutinį Naugardą 90 km per val. greičiu važiavęs traukinys.

Likus 400 metrų iki pervažos mašinistas įjungė avarinius stabdžius ir paspaudė įspėjamąjį garso signalą, bet nesugebėjo sustabdyti traukinio ir šis rėžėsi į autobusą, nurodė „Rusijos geležinkeliai“.

Visos aukos – autobuse buvę žmonės

Visi žuvę žmonės buvo pervažoje įstrigusiame autobuse. Iš viso jame buvo 58 žmonės – 56 uzbekai ir du vairuotojai kazachai. „Tarp traukinio keleivių aukų nėra“, – nurodė pareigūnai.

Nuotraukose iš nelaimės vietos buvo matyti visiškai sumaitotas baltos spalvos „Mercedes“ autobusas beveik nuplėštu stogu ir ant bėgių išsibarsčiusios nuolaužos. Į nelaimės vietą išskubėjo Uzbekijos ambasadorius Rusijoje su grupe kitų diplomatinės atstovybės darbuotojų. Į regioną skrenda grupė ekspertų, padėsiančių tirti nelaimės aplinkybes.

Kazachstano užsienio reikalų ministerija patvirtino, kad du autobuso vairuotojai, vienas kurių žuvo, yra Kazachstano piliečiai. Traukinys pratęsė savo kelionę apie 11 val. vietos (ir Lietuvos) laiku.

Mirtingumo rodiklis – labai didelis

Tai, regis, daugiausiai aukų pareikalavusi traukinio avarija nuo 2006 metų, kai 22 žmonės žuvo traukiniui įsirėžus į autobusą atviroje pervažoje pietiniame Krasnodaro krašte.

1996 metais traukinys įsirėžus į mokyklinį autobusą pietiniame Rostovo prie Dono mieste, žuvo 21 moksleivis ir dar 19 buvo sužeisti. Mašinistas nespėjo laiku sustabdyti traukinio, nes per tirštą rūką nematė autobuso.

Mirtingumo eismo nelaimėse rodiklis Rusijoje yra labai didelis, nors pastaraisiais metais jis kiek sumažėjo.

2016-aisiais eismo avarijose Rusijos keliuose žuvo apie 20 tūkst. žmonių.

Rugpjūtį 17 žmonių žuvo, kai nuo tilto į Juodąją jūrą nuskriejo statybininkus vežęs autobusas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS