Rusijoje per dujų sprogimą smarkiai apgriautas daugiaaukštis namas, žuvo žmogus | Diena.lt

RUSIJOJE PER DUJŲ SPROGIMĄ SMARKIAI APGRIAUTAS DAUGIAAUKŠTIS NAMAS, ŽUVO ŽMOGUS

  • 1

Rusijos pietinėje Rostovo srityje numanomo dujų nuotėkio sukeltas sprogimas pirmadienį paryčiais smarkiai apgriovė vieno daugiaaukščio namo laiptinę ir nusinešė mažiausiai vieno žmogaus gyvybę, pranešė Nepaprastųjų situacijų ministerija.

Pranešimas apie sprogimą Šachtų mieste, esančiame maždaug už 75 km į šiaurės rytus nuo Rostovo prie Dono, buvo gautas apie 6 val. 18 min. vietos (5 val. 18 min. Lietuvos) laiku.

„Pagal preliminarius duomenis, bute plytinio namo 9-ame aukšte sprogo dujų ir oro mišinys“, – nurodė ministerija ir pridūrė, kad viena laiptinė apgriauta nuo 9-ojo iki 8-ojo aukštų.

Gelbėtojai iš po griuvėsių ištraukė žuvusią moterį ir septynis gyvus likusius žmones. Du iš jų, įskaitant vieną vaiką, buvo hospitalizuoti, kitiems medicinos pagalba suteikta įvykio vietoje, nurodė Sveikatos apsaugos ministerija.

Dar keturių žmonių ieškoma.

Nepaprastųjų situacijų ministerijos darbuotojai evakavo visus namo gyventojus – apie 140 žmonių. Pasak pareigūnų, sprogimas apgadino iš viso keturis butus.

Vienas avarijos padarinių likvidavimo centro pareigūnas sakė naujienų agentūrai „Interfax“, kad pagrindine įvykio versija laikomas dujų sprogimas.

„Teroro akto požymių nematoma“, – sakė agentūros pašnekovas.

Rostovo srities gubernatorius Vasilijus Golubevas patvirtino, kad sprogimą sukėlė dujų nuotėkis.

„Tai buitinių dujų sprogimas, visiškai tiksliais“, – jis sakė televizijai „Rossija 24“.

Naujųjų metų išvakarėse per dujų sprogimą kitame daugiabutyje Uralo regiono mieste Magnitogorske buvo sugriauta ištisa laiptinė, žuvo 39 žmonės.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

gazas

Ruskiu gazas kazkoks teroristinis patapo-net savus sprogdina.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS