Rusijoje suimta JAV ir Rusijos pilietybes turinti moteris: įtariama išdavyste dėl paramos Ukrainai | Diena.lt

RUSIJOJE SUIMTA JAV IR RUSIJOS PILIETYBES TURINTI MOTERIS: ĮTARIAMA IŠDAVYSTE DĖL PARAMOS UKRAINAI

  • 0

Rusijos Federalinė saugumo tarnyba (FSB) antradienį pranešė, kad sulaikė Jungtinių Valstijų ir Rusijos pilietę, įtariamą išdavyste dėl pinigų skyrimo Ukrainos kariuomenei, teigė rusų valstybinė žiniasklaida.

Rusijos centrinio Jekaterinburgo miesto FSB pranešė, kad „užkardė neteisėtą 33 metų Los Andželo gyventojos, turinčios dvigubą Rusijos ir JAV pilietybę, veiklą, susijusią su finansinės paramos teikimu užsienio valstybei“, nurodė Rusijos valstybinės naujienų agentūros, cituodamos FSB pareiškimą.

Šiame pareiškime teigiama, kad neįvardyta moteris „aktyviai rinko lėšas [...] kurios vėliau buvo panaudotos taktinėms medicinos priemonėms, įrangai, naikinimo priemonėms ir šaudmenims Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms pirkti“.

Agentūra „RIA Novosti“ paskelbė FSB vaizdo įrašą, kuriame matoma, kaip pareigūnai, slepiantys veidus po gobtuvais, palydi ir surakina antrankiais balta striuke vilkinčią moterį su ant akių užmaukšlinta balta kepure.

FSB teigė, kad ji veikė „prieš mūsų šalies saugumą“ ir, būdama Jungtinėse Valstijose, rėmė Ukrainos kariuomenę, pranešė rusų naujienų agentūros.

Už valstybės išdavystę Rusijoje gresia iki 20 metų kalėjimo.

Šiuo metu Rusijoje kalinami keli JAV piliečiai, įskaitant leidinio „The Wall Street Journal“ žurnalistą Evaną Gershkovichą (Evaną Gerškovičą), kuris 2023 metų kovą buvo suimtas dėl kaltinimų šnipinėjimu, kuriuos jis, jo darbdavys ir JAV vyriausybė neigia.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pareiškė, kad yra pasirengęs derėtis dėl apsikeitimo kaliniais, kad užsienyje kalinami rusai būtų būtų paleisti mainais į Rusijoje kalinamus JAV piliečius.

Gairės: Rusija, suimta moteris, JAV ir Rusijos pilietybė, išdavystė, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS