Rusijos gubernatorius: visi Belgorodo srityje nukritusiame lėktuve buvę žmonės žuvo | Diena.lt

RUSIJOS GUBERNATORIUS: VISI BELGORODO SRITYJE NUKRITUSIAME LĖKTUVE BUVĘ ŽMONĖS ŽUVO

  • 0

Rusijos Belgorodo srities gubernatorius paskelbė, kad šiame prie sienos su Ukraina esančiame regione nukritus kariniam transportiniam lėktuvui žuvo visi jame buvę žmonės.

Visi lėktuvu skridę žmonės žuvo, sakė srities gubernatorius Viačeslavas Gladkovas.

Katastrofos priežastys kol kas nežinomos. V. Gladkovas nenurodė, kiek žmonių buvo lėktuve ir kas jie tokie.

Anksčiau trečiadienį Rusijos gynybos ministerija paskelbė, kad vakarinėje Belgorodo srityje sudužo karinis transportinis lėktuvas Il-76, kuriuo skrido 65 ukrainiečių karo belaisviai, šeši įgulos nariai ir trys lydintys asmenys.

Nepatikrintuose vaizdo įrašuose socialiniuose tinkluose matyti didelis lėktuvas, kaip teigiama, Belgorodo srityje, šonu krintantis iš dangaus ir sudūžtantis ugnies kamuolyje.

„Maždaug 11 val. Maskvos (10 val. Lietuvos) laiku Belgorodo srityje per įprastą skrydį sudužo lėktuvas Il-76“, – sakoma Rusijos gynybos ministerijos pareiškime.

„Lėktuve buvo 65 sučiupti ukrainiečių kariuomenės kariai, skraidinti į Belgorodo sritį apsikeitimui, šeši įgulos nariai ir trys lydintys asmenys“, – nurodė ministerija. Jos pareiškimą citavo rusų naujienų agentūra „RIA-Novosti“.

Į incidento vietą Belgorodo Koročos rajone, esančiame į šiaurės rytus nuo regiono sostinės, skubėjo ugniagesiai, greitosios pagalbos automobiliai ir policija, pranešė valstybinė naujienų agentūra TASS, remdamasi vietos gelbėjimo tarnybų pareigūnu.

Pabrėžiame, kad priešas aktyviai vykdo specialiąsias informacines operacijas prieš Ukrainą, kuriomis siekiama destabilizuoti Ukrainos visuomenę.

Du aukšto rango Rusijos įstatymų leidėjai, nepateikdami įrodymų, tvirtino, kad lėktuvą numušė Ukrainos pajėgų paleistos raketos.

Naujienų agentūra AP negalėjo patvirtinti, kas skrido lėktuvu, o ukrainiečių pareigūnai ragino neskelbti nepatikrintos informacijos.

Gyventojams liepta slėptis

Prieš pat katastrofą Belgorodo gubernatorius V. Gladkovas savo „Telegram“ kanalu pranešė, kad srityje paskelbtas raketų pavojus, ir liepė gyventojams slėptis.

Ukrainos elgesio su karo belaisviais koordinavimo štabas pranešė, kad tiria lėktuvo sudužimo aplinkybes, tačiau iš karto nepateikė jokios informacijos, tik įspėjo nesidalyti nepatikrinta informacija.

„Pabrėžiame, kad priešas aktyviai vykdo specialiąsias informacines operacijas prieš Ukrainą, kuriomis siekiama destabilizuoti Ukrainos visuomenę“, – sakoma platformoje „Telegram“ paskelbtame pareiškime.

Rusijos gynybos ministerijos duomenimis, į katastrofos vietą išvyko speciali karinė komisija.

Lėktuvas skirtas kariams, kroviniams, karinei įrangai ir ginklams gabenti. Rusijos karinio eksporto agentūros duomenimis, juo galima skraidinti iki 225 karių.

Rusijos karinės oro pajėgos pastaruoju metu patyrė virtinę avarijų, kurias kai kurie stebėtojai sieja su didesniu skrydžių skaičiumi vykstant kovoms Ukrainoje.

Tuo metu Rusijos gynybos ministerija pranešė, kad anksti trečiadienį oro gynyba sunaikino keturis ukrainiečių dronus virš Oriolo srities Rusijos vakaruose.

Oriolo meras Jurijus Parachinas sakė, kad virš miesto buvo numušti keli dronai. Jo teigimu, aukų nebuvo, tačiau keliuose miesto daugiabučiuose išdaužti langai.

Pasak V. Gladkovo, virš pasienyje esančios Belgorodo srities ankstų trečiadienį buvo numuštas dar vienas Ukrainos dronas. Jis sakė, kad aukų ir žalos nebuvo.

Gairės: Rusija, Belgorodas, nukrito karinis lėktuvas, lėktuvo katastrofa, visi žuvo, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS