Rusijos senatorius sulaikytas už dvi žmogžudystes | Diena.lt

RUSIJOS SENATORIUS SULAIKYTAS UŽ DVI ŽMOGŽUDYSTES

  • 1

Rusijoje suimtam senatoriui Raufui Arašukovui, kaltinamam prisidėjus prie dviejų nužudymų, gali grėsti įkalinimas iki gyvos galvos.

Tyrimų komiteto atstovė Svetlana Petrenko trečiadienį naujienų agentūrai „Interfax“ sakė, kad Karačiajų Čerkesijai atstovaujantis Federacijos Tarybos narys R. Arašukovas buvo sulaikytas.

Jis kaltinimas prisidėjęs prie dviejų Karačiajų Čerkesijos veikėjų – respublikos visuomeninio jaunimo judėjimo „Adyge-Chase“ vadovo pavaduotojo Aslano Žukovo ir respublikos prezidento patarėjo Fralio Šebzuchovo – nužudymo 2010 metais.

Pasak S. Petrenko, Federacijos Taryba, per nepaprastąjį uždarą posėdį apsvarsčiusi generalinio prokuroro prašymą, trečiadienį priėmė sprendimą panaikinti R. Arašukovo senatoriaus neliečiamybę ir leisti patraukti jį atsakomybėn.

2018 metų rugsėjį S. Petrenko „Interfax“ sakė, kad Tyrimų komiteto vadovas Aleksandras Bastyrkinas nurodė baudžiamąją bylą dėl A. Žukovo ir F. Šebzuchovo nužudymo perduoti komiteto centrinei valdybai.

R. Arašukovas, vieno garsaus verslininko sūnus, 2016 metais buvo deleguotas į Federacijos Tarybą savo regiono parlamento ir, būdamas 31-erių, tapo jauniausiu senatoriumi.

Naujienų agentūra „Interfax“, cituodama neįvardytą informuotą šaltinį, nurodė, kad R. Arašukovo tėvas Raulis trečiadienį irgi buvo sulaikytas Sankt Peterburge viename iš Rusijos dujų milžinės „Gazprom“ biurų.

A. Žukovas buvo nužudytas 2010-ųjų kovą keliais šūviais. Kaip įtariamas nusikaltimo vykdytojas buvo sulaikytas Rasulas Adžijevas, kuris, kaip teigia kaltintojai, konfliktavo su nužudytuoju.

2012 metais Čerkesko miesto teismas išteisino R. Adžijevą dėl nužudymo, bet šių metų rugpjūtį jis atėjo pas tyrėjus ir prisipažino nužudęs A. Žukovą.

A. Žukovo nužudymo bylos tyrimas buvo atnaujintas, anksčiau pranešė Tyrimų komiteto regioninė valdyba.

F. Šebzuchovas buvo nužudytas 2010-ųjų gegužę Čerkeske. Tyrėjų duomenimis, pareigūną užpuolė trys užpuolikai, kurie jį sumušė beisbolo lazdomis. F. Šebzuchovas stengdamasis išvengti smūgių bandė pabėgti ir buvo nušautas.

Jo nužudymo byloje buvo nuteisti keturi vietos gyventojai – Magometas Džubujevas, Alikas Tatarkulovas, Nazimas Kuščeterovas ir Sultanas Džankezovas, kurie taip pat buvo kaltinami pasikėsinimu 2008 metais nužudyti Finansų ministerijai pavaldaus už biudžeto vykdymą atsakingo Federalinio iždo vietos valdybos vadovo pavaduotoją Natalją Nagornovą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

N

Pirma kart girdžiu,kad Rusijoje yra senatas...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS