Rusijos teismas areštavo iškilaus režisieriaus K. Serebrenikovo turtą | Diena.lt

RUSIJOS TEISMAS AREŠTAVO IŠKILAUS REŽISIERIAUS K. SEREBRENIKOVO TURTĄ

  • 0

Maskvos teismas areštavo iškilaus teatro ir kino režisieriaus Kirilo Serebrenikovo butą, automobilį ir pinigines lėšas.

Sukčiavimu įtariamo K. Serebrenikovo, turbūt garsiausio Rusijos režisieriaus, baudžiamoji byla sukrėtė šalies menininkų bendruomenę ir sukėlė nuogąstavimų, kad gali grįžti sovietinių laikų cenzūra. Rugpjūčio mėnesį režisierius buvo sulaikytas, jam buvo skirtas namų areštas.

Gogolio centro meno vadovas kaltinamas ne mažiau kaip 68 mln. rublių (990 tūkst. eurų), skirtų kultūros projektui „Platforma“, išgrobstymu. K. Serebrinikovas kaltinimus vadina absurdiškais.

„Teismas nurodo areštuoti kaltinamojo Serebrenikovo turtą, konkrečiai – pinigines lėšas, esančias sąskaitose, daugiau kaip 360 tūkst. rublių (5,2 tūkst. eurų), daugiau kaip 60 tūkst. eurų ir ... daugiau kaip 4 tūkst. dolerių (3,5 tūkst. eurų). Taip pat areštuotas jo butas ir automobilis“, – sakė Basmano rajono teismo atstovė Junona Careva.

„Be to, areštuotas kaltinamojo Itino turtas, ... daugiau kaip 80 tūkst. dolerių (69 tūkst. eurų) ir 5 tūkst. eurų, taip pat aukso dirbiniai“, – pridūrė atstovė.

Pasak J. Carevos, spendimą areštuoti kaltinamųjų turtą teismas priėmė spalio 11 dieną.

K. Serebrenikovas, buvęs ne pelno organizacijos „Sedmaja studija“ (7-oji studija) vadovas Jurijus Itinas, buvęs šios organizacijos vyriausiasis prodiuseris ir teatro direktorius Aleksejus Malobrodskis ir buvusi vyriausioji buhalterė Nina Masliajeva kaltinami ne mažiau kaip 68 mln. rublių, kurie organizacijai buvo skirti iš biudžeto, išgrobstymu.

K. Serebrenikovui, J. Itinui ir N. Masliajevai skirtas namų areštas, o A. Malobrodskis yra sulaikytas. Anksčiau Maskvos Basmano rajono teismas kardomąsias priemones visiems kaltinamiesiems pratęsė iki 2018 metų sausio 19 dienos. Iki tos datos pratęstas ir tyrimo laikas.

Kaltės nepripažįsta nė vienas kaltinamųjų, išskyrus N. Masliajevą, kuri susitarė su tyrėjais ir davė parodymus prieš buvusius kolegas.

Spalio pabaigoje pagal šią bylą namų areštas iki gruodžio 26-osios buvo skirtas Rusijos akademinio jaunimo teatro direktorei Sofijai Apfelbaum, kuri anksčiau vadovavo valstybiniam meno ir liaudies kūrybos rėmimo departamentui.

Dar vienai kaltinamajai – buvusiai vykdomajai spektaklio „Vasarvidžio nakties sapnas“ prodiuserei Jekaterinai Voronovai – išduotas arešto orderis, jos ieškoma. Pasak tyrėjų, tas spektaklis turėjo išeiti pagal programą „Platforma“, bet taip ir nebuvo pastatytas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS