Rusija apšaudė Čerkasų sritį, Chersoną, Donecką | Diena.lt

RUSIJA APŠAUDĖ ČERKASŲ SRITĮ, CHERSONĄ, DONECKĄ

Rytą Rusijos kariuomenė puolė Čerkasų sritį, pažeistas ypatingos svarbos infrastruktūros objektas.

Medikų pagalbos prireikė šešiems asmenims, per „Telegram“ pranešė Čerkasų regiono karinės administracijos vadovas Ihoris Taburecas.

„Buvo suaktyvinta oro gynyba perimti greitaeigį oro taikinį. Pirminiais duomenimis, apgadintas ypatingos svarbos infrastruktūros objektas Čerkasų srityje. Įvykio vietoje dirba visos tarnybos“, – sakė jis.

„Ukrinform“ pranešė, kad rytą keliuose šiauriniuose ir centriniuose regionuose dėl raketų grėsmės buvo paskelbtas oro antskrydžio pavojus. Čerkasų srityje buvo girdėti sprogimai.

Praėjusią parą rusai apšaudė 10 Chersono srities gyvenviečių, sužeisti trys žmonės

Tai ketvirtadienį feisbuke pranešė Chersono srities valstybinės administracijos vadovas Oleksandras Prokudinas, kuriuo remiasi „Ukrinform“.

Priešas apšaudė Antonivką, Kizomysą, Romaškovę, Inženernę, Sadovę, Beryslavą, Kačkarivką, Olhivką, Osokorivką ir Chersoną.

Apgadintas daugiaaukštis pastatas ir privatus namas. Nukentėjo kritinės infrastruktūros objektai, automobiliai ir dujotiekis.

Dėl Rusijos agresijos buvo sužeisti trys žmonės.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, antradienį, balandžio 23-iąją, rusams apšaudant Chersono srities Kozackės kaimą, žuvo 82 metų amžiaus moteris.

Rusai praėjusią parą sužeidė keturis Donecko srities gyventojus

Rusijos kariškiai praėjusią parą Donecko srityje sužeidė keturis civilius.

Tai ketvirtadienį feisbuke pranešė Donecko srities karinės administracijos vadovas Vadymas Filaškinas, kuriuo remiasi „Ukrinform“.

„Balandžio 24-ąją rusai sužeidė 4 Donecko srities gyventojus: 2 Dobropilioje, po 1 Solovjovėje ir Krasnohorivkoje“, – parašė pareigūnas.

Srities karinės administracijos vadovo duomenimis, nuo invazijos pradžios Rusijos kariuomenė regione pražudė mažiausiai 1 933 piliečius, o dar mažiausiai 4 832 žmones sužeidė.

Bendras rusų aukų skaičius Donecko srityje pateikiamas neįtraukiant į jį Mariupolyje ir Volnovachoje okupantų pražudytų žmonių.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, iš viso per parą rusai smogė Ukrainos gynėjų pozicijoms ir gyvenvietėms 13 raketų ir 56 aviacijos smūgius, surengė 105 apšaudymus iš reaktyvinių salvinės ugnies sistemų.

Gairės: Čerkasų sritis, karas Ukrainoje, infrastruktūra, oro antskrydis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS