Rytų Ukrainoje – smurto protrūkis, yra žuvusiųjų | Diena.lt

RYTŲ UKRAINOJE – SMURTO PROTRŪKIS, YRA ŽUVUSIŲJŲ

  • 0

Rytų Ukrainoje penktadienį sustiprėjus susirėmimams tarp separatistų ir vyriausybės pajėgų, žuvo mažiausiai keturi žmonės, įskaitant vieną vaiką, pranešė prorusiškų separatistų vadovybė.

Apie smurto protrūkį buvo paskelbta tą pačią dieną, kai Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir Vokietijos kanclerė Angela Merkel ruošėsi per susitikimą Sočio mieste aptarti užsitęsusį konfliktą.

Luhansko srities Trojickės gyvenvietėje žuvo vienas 13-metis berniukas ir jo tėvas, artilerijai pataikius į jų namą, sakė vietos policija.

Sunkiai sužeista vaiko motina pateko į reanimaciją, o kitas jos 18-metis sūnus patyrė gyvybei grėsmės nekeliančių traumų, socialiniame tinkle „Facebook“ parašė Luhansko srities vadovas Jurijus Harbuzas.

Separatistai pranešė, kad per susirėmimus su Ukrainos kariuomene žuvo du jų kovotojai, dar vienas buvo sužalotas.

Separatistų kontroliuojamoje Donecko srityje esančiame Horlivkos mieste taip pat buvo sužeisti trys civiliai, pridūrė jie.

Ukrainos kariuomenė savo ruožtu paskelbė, kad sužalojimų patyrė septyni kariai.

Pastarosiomis dienomis padėtis Rytų Ukrainoje pablogėjo: ketvirtadienį žuvo du Ukrainos kariai, o į vieną mokyklą šią savaitę buvo pataikyta artilerijos sviediniais.

Europos Saugumo ir Bendradarbiavimo Organizacijos (ESBO) specialiosios misijos Ukrainoje vadovo pirmasis pavaduotojas Alexander'as Hugas (Aleksandras Hagas) ketvirtadienį paliko konflikto zoną, nes regione „rimtai pablogėjo saugumo padėtis“, sakė organizacija.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS