S. Skvernelis: sunku suprasti surežisuotos žurnalisto mirties motyvus | Diena.lt

S. SKVERNELIS: SUNKU SUPRASTI SUREŽISUOTOS ŽURNALISTO MIRTIES MOTYVUS

  • 6

Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad jam sunku suprasti Ukrainos teisėsaugos veiksmus, režisuojant Rusijos žurnalisto Arkadijaus Babčenkos mirtį.

„Iš esmės, man tikrai sunku suprasti motyvus, ypač žinant tą jautrią temą, kada Ukrainoje realiai ne vienas toks atvejis buvęs. Tikrai sujaudino mus visus“, – Žinių radijui ketvirtadienį sakė S. Skvernelis.

Tačiau jis pabrėžė, kad vertinti situaciją iš šalies sunku, neturint daugiau duomenų apie vykdytą operaciją ir jos aplinkybes.

A. Babčenka, apie kurio nužudymą buvo pranešta antradienį, trečiadienį pasirodė gyvas Ukrainos Saugumo tarnybos spaudos konferencijoje.

Tarnybos vadovas Vasylis Hrycakas nurodė, jog agentūra surežisavo žurnalisto mirtį, kad sugautų asmenis, norėjusius jį nužudyti.

Kijevas teigia, kad už pasikėsinimą nužudyti A. Babčenką atsakinga Rusija.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

...

Tai premjeras ir vėl Rusiją gina, nepritaria virtuoziškai CŽV operacijai?..

gerai

kad pasakymas pavadinime buvo pataisytas [ straipsnyje antroje pastraipoje ]. O tai , kaip buvusiam teisėsaugos vienam iš vadovų, atrodytų tikrai keista TO neišmanyti. Jei aš, paprastas pilietis, galiu jums p. ministre tą motyvą nurodyti...Kad ir, jei jau buvo sulaikytas samdinys, tai ar nenorėta išaiškinti kas ir už kiek TAI užsakė ??? Kas iš žinių vėliau ir paaiškėjo...

...

ukrainą į europos sąjungą
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS