Šanchajuje peiliu ginkluotas vyras nužudė du berniukus ir sužeidė dar du žmones | Diena.lt

ŠANCHAJUJE PEILIU GINKLUOTAS VYRAS NUŽUDĖ DU BERNIUKUS IR SUŽEIDĖ DAR DU ŽMONES

  • 0

Šanchajuje peiliu ginkluotas 29 metų vyras prie vienos mokyklos užpuolė tris berniukus ir motiną; du vaikai mirė nuo sužalojimų, ketvirtadienį pranešė policija.

Siuhujaus rajono viešojo saugumo biuras savo oficialioje socialinio tinklo „Sina Weibo“ paskyroje paskelbė, kad įtariamasis ataką įvykdė ketvirtadienio rytą maždaug 11 val. 30 min. vietos (6 val. 30 min. Lietuvos) laiku ir kad padedant praeiviams policija jį sučiupo.

Pranešime sakoma, kad du berniukai mirė ligoninėje, o per išpuolį nukentėjusios moters ir dar vieno berniuko gyvybėms pavojus negresia.

Policija nurodė, kad įtariamasis pavarde Huang į Šanchajų atvyko anksčiau šį mėnesį ir neturėjo darbo. Pasak policijos, išpuolį jis įvykdė norėdamas „atkeršyti visuomenei“.

Kinijos įstatymai griežtai kontroliuoja šaunamųjų ginklų pardavimą ir laikymą, todėl dauguma atakų šioje šalyje įvykdomos panaudojant peilius arba savadarbius sprogmenis.

Pranešama, kad ankstesnių panašių atakų vykdytojai turėdavo psichinių problemų ar būdavo nusiteikę prieš visuomenę.

Daugelis šių incidentų įvyko mokyklose. Tarp jų yra keli 2010 metų atvejai, per kuriuos žuvo beveik 20 vaikų; šie nusikaltimai išprovokavo aukščiausių vyriausybės pareigūnų reakciją bei daugelio mokyklų sprendimus stiprinti saugumą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS