Šaudynės Roterdame: aukų skaičius padidėjo iki trijų | Diena.lt

ŠAUDYNĖS ROTERDAME: AUKŲ SKAIČIUS PADIDĖJO IKI TRIJŲ

  • 1

Išpuolių Roterdame, kai kariškus drabužius ir neperšaunamą liemenę vilkėjęs užpuolikas šaudė į vieną namą ir ligoninę, aukų skaičius padidėjo iki trijų, o šalies žiniasklaida pranešė, kad dėl įtariamojo pareigūnai anksčiau šiais metais buvo įspėję ligoninę.

32 metų šaulys ketvirtadienį nušovė 14 metų mergaitę, jos motiną ir universitetinės ligoninės dėstytoją.

Anksčiau skelbta, kad 14-metė buvo sužeista ir kovoja dėl savo gyvybės.

Pirmiausia vyras įsiveržė į namą Nyderlandų uostamiestyje ir pradėjo šaudyti, nužudė 39-erių moterį ir sunkiai sužeidė jos 14-metę dukrą, žurnalistams sakė policijos viršininkas Fredas Westerbeke (Fredas Vesterbekė). Vėliau paauglė nuo patirtų sužeidimų mirė.

Tada užpuolikas atvyko į ligoninės „Erasmus“ medicinos centro auditoriją ir nušovė 43-erių dėstytoją, o po to sukėlė dar vieną gaisrą. Anksčiau skelbta, kad dėstytojas buvo 46 metų amžiaus.

Vyriausiasis prokuroras Hugo Hillenaaras (Hugas Hilenaras) žurnalistams sakė, kad po sulaikymo įtariamasis bendradarbiauja su policija.

„Šiuo metu negalime nieko pasakyti apie šio siaubingo veiksmo motyvus. Tyrimas tebevyksta“, – teigė jis.

Aiškinamasi, ar užpuolikas buvo nušauto dėstytojo studentas. Viena iš policijos versijų – kad užpuolikui nebuvo leista lankyti kurso universitetinėje ligoninėje.

Pareigūnai mano, kad nušautos moteris ir jos duktė buvo artimos įtariamojo kaimynės, todėl F. Westerbeke sakė, kad jos galėjo būti užpultos neatsitiktinai.

Anksčiau šiais metais Nyderlandų prokuratūra laišku buvo įspėjusi minimą ligoninę dėl įtariamojo psichotiško elgesio, penktadienį pranešė šalies žiniasklaida.

Fouadu L. (Fuadu L.) vadinamo vyro elgesys kėlė nerimą, pavyzdžiui, kartą jis pusnuogis gulėjo ant lapų krūvos savo sode ir maniakiškai kvatojo, rašyta tame elektroniniame laiške, kurio autentiškumą patvirtino visuomeninis transliuotojas NOS.

Pareigūnai taip pat patikrino Fouado L. telefoną ir rado žmonių užpuolimo vaizdų bei kraštutinių dešiniųjų propagandos, rašyta prokuratūros laiške.

Prokuratūra tuo metu nurodė mananti, kad ši informacija paveiks sprendimą dėl to, ar šiam asmeniui galima išduoti medicinos diplomą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Xxx

Cia viskas matomai susidėjo į vieną vietą ,patyčios,nepasisekimas.Tas viskas paveikė žmogaus psichiką.Lietuvoje tiek daug ir visur patyčių, kad manau gali būti taip, kaip šiame straipsnyje.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS