Šaudynės Bankoko prekybos centre: sulaikytas 14-metis įtariamasis | Diena.lt

ŠAUDYNĖS BANKOKO PREKYBOS CENTRE: SULAIKYTAS 14-METIS ĮTARIAMASIS

Po šaudymo Bankoko prekybos centre, per kurį žuvo du žmonės, dar penki buvo sužeisti, o šimtai panikos apimtų pirkėjų iš baimės išbėgo į gatves, buvo sulaikytas 14-metis.

Liudininkai naujienų agentūrai AFP pasakojo apie chaotiškas scenas Tailando sostinės centre esančiame prekybos centre „Siam Paragon“, kai apie 16.30 val. vietos (12.30 val. Lietuvos) laiku ten pasigirdo šūviai.

Šaudymo incidentas įvyko likus kelioms dienoms iki pirmųjų žiauriausių žudynių šiuolaikinėje Tailando istorijoje metinių, kai šautuvu ir peiliu ginkluotas buvęs policininkas užpuolė vaikų darželį šalies šiaurėje ir nužudė 24 vaikus ir dvylika suaugusiųjų.

Nacionalinės policijos viršininkas Torsakas Sukwimolas (Torsakas Sukvimolas) žurnalistams sakė, kad per šaudynes prekybos centre žuvo dvi moterys – viena iš Kinijos, kita iš Mianmaro – ir dar penki žmonės buvo sužeisti.

Jis teigė, kad 14-metis įtariamasis yra sulaikytas, bet yra per daug pasimetęs, kad būtų apklaustas.

„Jis yra ligoninės „Rajavithi“ psichikos ligonis ir nevartoja vaistų, – sakė Torsakas Sukwimolas. – Jis sakė, kad tarsi buvo kitas jis, kuris jam nurodinėjo, į ką šaudyti.“

Vaizdo įraše matyti, kaip policija sulaiko ilgaplaukį berniuką juodais marškinėliais, akiniais ir kepuraite su JAV vėliavos motyvu.

Skubios pagalbos centro direktorius Yuthana Srettananas (Jutana Sretananas) žurnalistams sakė, kad nukentėjo vienas vyras, o kitos nukentėjusiosios ir aukos buvo moterys.

Jis sakė, kad tarsi buvo kitas jis, kuris jam nurodinėjo, į ką šaudyti.

Ministras pirmininkas Srettha Thavisinas (Sreta Tavisinas) pareiškė užuojautą aukų šeimoms ir sakė, kad atidžiai stebi padėtį.

„Dabar man labiausiai rūpi visų piliečių saugumas“, – rašė jis socialiniame tinkle „X“.

„Prašau visų darbuotojų stebėti situaciją ir tegul visi būna saugūs“, – pridūrė premjeras.

Privati mokykla „The Essence“, esanti vos už kelių metrų nuo „Siam Paragon“, patvirtino, kad įtariamasis – vienas iš jos mokinių, pareiškė užuojautą aukų šeimoms ir sakė, kad bendradarbiauja su teisėsauga.

Pasak liudininkų, iš prekybos centro „Siam Paragon“, kuris yra mėgstamas tiek turistų, tiek vietinių, nuaidėjus šūviams išbėgo minios žmonių. Iš pastato bėgančius žmones galima matyti ir socialiniuose tinkluose įkeltuose vaizdo įrašuose.

„Apie 16.30 val. išgirdau nepertraukiamą garsų šaudymą, maždaug dešimt kartų“, – AFP pasakojo 31 metų Thanpawasitas Singthongkhamas (Tanpavasitas Singtongchamas), dirbantis japonų restorane tame prekybos centre.

„Tada parduotuvė paskelbė, kad įvyko šaudymas. Buvo įjungtas pavojaus signalas ir visi bėgo lauk“, – pasakojo jis.

Su AFP pasidalytuose vaizdo įrašuose jis užfiksavo, kaip išsigandę pirkėjai braunasi po metaliniais apsauginiais vartais, užtveriančiais įėjimus į parduotuves, ir bėga į avarines laiptines kaukiant sirenoms.

Kitame vaizdo įraše, pasidalytame socialiniame tinkle „Facebook“ ir patikrintame AFP, matyti daugybė žmonių prekybos centro požeminėje automobilių stovėjimo aikštelėje.

Po incidento prie vieno iš pagrindinių įėjimų į prekybos centrą buvo matyti dešimtys policijos automobilių ir keli greitosios pagalbos automobiliai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS