Sinsinatyje per šaudynes biurų pastate žuvo trys žmonės ir pats šaulys | Diena.lt

SINSINATYJE PER ŠAUDYNES BIURŲ PASTATE ŽUVO TRYS ŽMONĖS IR PATS ŠAULYS

  • 2

Sinsinatyje ketvirtadienį ryte į daugiaaukštį biurų pastatą miesto centre atėjęs vyras, su savimi atsinešęs pakankamai šaudmenų „neįsivaizduojamoms skerdynėms surengti“, nužudė tris žmones ir dar du sužeidė, o tada pats krito nuo policijos paleistos šūvių krušos.

Prasidėjus šaudynėms 30 aukštų biurų pastate „Fifth Third Center“, panikos apimti žmonės puolė bėgti per Fontano aikštę ieškodami vietos pasislėpti, o aplink aidėjo šūksniai „Šaulys!“ Akimirksniu į įvykio vietą atvykę keturi policijos pareigūnai paleido šūvius per stiklines pastato duris ir nukovė užpuoliką.  

Policija identifikavo šaulį kaip 29 metų Omarą Enrique Santa Perezą (Omarą Enrikę Santą Peresą), tačiau nurodė kol kas nežinanti, kas paskatino jį surengti šį išpuolį.

Policijos viršininkas Eliotas Isaacas (Eliotas Aizekas) sakė, kad žudikas panaudojo 9 mm kalibro pistoletą ir su savimi turėjo dėtuvių su maždaug 200 šovinių. 

„Siaubinga situacija“, – sakė jis įvykio vietoje.

Šiame pastate įsikūrusi banko „Fifth Third Bank“ būstinė ir virtinė kitų verslo įmonių, taip pat ledainė, konditerijos bei sumuštinių parduotuvės. 

Policija sakė, kad nuo 2015 metų Sinsinatyje gyvenęs šaulys niekada nedirbo banke „Fifth Third“.

Anot pareigūnų, prieš šaudynes vyras buvo užėjęs į sumuštinių parduotuvę ir galbūt kitas įstaigas, o tada nuėjo į pastato vestibiulį ir apie 9 val. 10 min. vietos (16 val. 10 min. Lietuvos) laiku pradėjo šaudyti. 

Hamiltono apygardos prokuroras Joe Detersas (Džo Detersas) sakė, jog tai, kad policija labai greitai sureagavo į iškvietimą, tikriausiai padėjo išvengti daugiau aukų. Jis pridūrė, jog vienas tyrėjų įvykio vietoje sakė, kad tai galėjo būti „neįsivaizduojamo masto skerdynės“.

Kiek vėliau policija nuodugniai apžiūrėjo Nord Bende, maždaug už 25 km į vakarus nuo Sinsinačio, esantį namą, kuriame gyveno šaulys. 

Hamiltono apygardos koronerio biuras informavo, kad per išpuolį žuvo 25 metų Pruthvi Kandepi (Pruthvis Kandepis), 48 metų Luisas Calderonas (Luisas Kalderonas) ir 64 metų Richardas Newcomeris (Ričardas Niukomeris).

Viena aukų mirė įvykio vietoje, likusios dvi – Sinsinačio universiteto medicinos centre. Vieno sužeistojo būklė vertinama kaip kritinė, kito – kaip vidutinio sunkumo. 

Fontano aikštėje nuolat šurmuliuoja daugybė žmonių, čia dažnai vyksta koncertai, įvairūs pasirodymai, prekiaujama užkandžiais.

„Jo auka galėjome tapti bet kuris iš mūsų, – sakė meras Johnas Cranley (Džonas Kranlis). – Viskas galėjo būti kur kas blogiau.“

GALERIJA

  • Sinsinatyje per šaudynes biurų pastate žuvo trys žmonės ir pats šaulys
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Ay

Sinsinačio?

ir

vel jav /demokratija/ negali kitu zudyt tai zudosi patys debilai jankiai,,,,

SUSIJUSIOS NAUJIENOS