Siaubas: Brazilijos katedroje užpuolikas nušovė keturis žmones, po to nusižudė | Diena.lt

SIAUBAS: BRAZILIJOS KATEDROJE UŽPUOLIKAS NUŠOVĖ KETURIS ŽMONES, PO TO NUSIŽUDĖ

  • 2

Vienoje pietų Brazilijos katedroje po mišių antradienį užpuolikas nušovė keturis žmones, dar keturis sužeidė, o po susišaudymo su policija nusižudė, pranešė pareigūnai.

Masinės šaudynės – retas reiškinys didžiausioje Lotynų Amerikos valstybėje – įvyko iškart po vidurdienio mišių Kampinaso katedroje. Šis miestas yra nutolęs apie 100 km į šiaurę nuo San Paulo.

„Labai liūdna, – sakė arkivyskupijos atstovas Wilsonas Cassante (Vilsonas Kasantė). – Sunku įsivaizduoti, kokį skausmą tai sukėlė.“

Praėjus kelioms valandoms po to, kai medikai iš bažnyčios išgabeno žuvusiųjų kūnus ir sužeistuosius, pareigūnams pavyko nustatyti įtariamojo tapatybę. Pranešama, kad šaudė 49 metų Euleras Fernando Grandolpho (Euleras Fernandu Grandolfas), gyvenęs Valinjoso mieste San Paulo valstijoje.

Pasak pareigūnų, sistemų analitiku dirbęs vyras nebuvo tos bažnyčios narys. Pranešama, kad E. F. Grandolpho yra užėmęs įvairias pareigas valstybinėse įmonėse; be kita ko, jis yra dirbęs prokuroro asistentu Viešųjų reikalų ministerijoje San Paule.

Pareigūnai sako dar neišsiaiškinę užpuoliko motyvų. Šalia vyro kūno rastoje kuprinėje buvo jo dokumentų, tačiau joje neaptikta jokio raštelio ar kitų daiktų, kurie padėtų nustatyti motyvus, sakė policijos tyrėjas Jose Henrique Ventura (Žozė Enrikė Ventura).

„Įsikišus policijai, pavyko išvengti didesnės“ nelaimės, pridūrė jis. Pasak pareigūno, keturių sužeistųjų būklė yra stabili.

Televizijai EPTV Danielle Coutinho (Daniel Kotinjo) pasakojo, kad po mišių ji sėdėjo bažnyčioje ir šnekučiavosi, kai kažkas ėmė šaudyti. Moteris sakė, kad buvo pašautas netoli jos sėdėjęs vyras, o ji ir kiti maldininkai pasigirdus šūviams pabėgo.

„Mačiau, kaip šaudė į žmones. Negaliu išmesti to iš galvos, – ašarodama pasakojo liudininkė. – Buvo siaubinga.“

Brazilija jau seniai kovoja su ginkluotu smurtu ir jau kuris laikas yra viena smurtingiausių šalių pasaulyje. Praėjusiais metais šalyje užregistruotas rekordinis skaičius – 63 880 – nužudymų.

Išrinktasis prezidentas, buvęs armijos kapitonas Jairas Bolsonaro (Žairas Bolsonaru), žadėjo susidoroti su smurtu sušvelnindamas ginklus reglamentuojančius teisės aktus, kad daugiau civilių galėtų apsiginkluoti.

Vis dėlto masinės šaudynės Brazilijoje yra gana retas reiškinys.

Policijos tyrėjas Hamiltonas Caviola Filho (Hamiltonas Kaviola Filjas) naujienų portalui G1 sakė, kad pareigūnai peržiūrėjo katedros stebėjimo kamerų įrašus.

Šaulys „atėjo į katedrą, atsisėdo ant suolo, turėjo laiko pagalvoti, tada atsistojo ir ėmė šaudyti“, nurodė tyrėjas.

H. Caviola Filho taip pat sakė, kad prieš paleisdamas kulką sau į galvą, įtariamasis buvo pašautas atvykusios į įvykio vietą policijos. Iš viso įtariamasis paleido mažiausiai 20 šūvių, teigė policijos tyrėjas.

Mišias antradienį laikęs tėvas Amaury Thomazi (Amori Tomazis) savo ruožtu pasidalijo vaizdo įrašu, kuriame pasakojo apie chaosą, kilusį po to, kai maldos namuose pasigirdo šūviai.

„Niekas nieko negalėjo padaryti ar kaip nors padėti“ sustabdyti šaudynes, sakė kunigas. Jis ragino žmones melstis už žuvusiuosius, sužeistuosius ir šaulį.

Gairės: užpuolikas, nužudė penkis žmones, nusižudė, pagalbos tel, San Paulas, Brazilija, LNK1
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

Tai jau psich.grifai į Braziliją susiruošę?.. o gal jie tiesiog nežino kur ji yra. :|

Anonimas

Ot kad atsirastu didviris kad musu seima ipač KONSERVATORIUS taip pašauditu!!!! Tai butu šaunuolis

SUSIJUSIOS NAUJIENOS