Šiaurės Sirijoje per antskrydžius žuvo 29 civiliai | Diena.lt

ŠIAURĖS SIRIJOJE PER ANTSKRYDŽIUS ŽUVO 29 CIVILIAI

  • 0

Pirmadienį per antskrydį vieno šiaurės Sirijos miesto turguje žuvo mažiausiai 29 žmonės, nepaisant ten galiojančio „deeskalacijos zonos“ režimo, sako Britanijoje įsikūrusi Sirijos žmogaus teisių stebėjimo organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR).

Anot SOHR, kol kas neaišku ar sukilėlių valdomą Ataribą bombardavo Sirijos ar Damasko sąjungininkės Rusijos kariniai lėktuvai.

Į miesto turgų smogta per tris antskrydžius, ir žuvusiųjų skaičius greičiausiai daugės, nes sužeista arba dingo dar dešimtys žmonių.

AFP fotografas pasakoja apie įvykio vietoje matytus masinio sunaikinimo vaizdus – sugriuvusius pastatus ir panikos apimtus civilius, mėginančius padėti sužeistiesiems.

Trys vyrai gelbėjo vieną sužeistą per išpuolį, jo veidas sunkiai matėsi per srūvantį kraują.

Šalia gulėjo ką tik žuvęs, mėlynus marškinius ir tamsias kelnes vilkintis vyras.

Civilinės saugos darbuotojai kartu su praeiviais skubėjo evakuoti sužeistuosius iš įvykio vietos, iš kurios skubėjo vienas vyras su verkiančiu vaiku, apvilktu rožiniu megztiniu.

Netoliese ant žemės buvo suguldyti mažiausiai trijų vaikų palaikai, uždengti audeklu.

Ataribas yra Alepo provincijos vakaruose, „deeskalacijos zonoje“, dėl kurios anksčiau šiais metais susitarė Sirijos sąjungininkės Rusija ir Iranas, kartu su sukilėlius remiančia Turkija.

Zona daugiausiai apima kaimyninę Idlibo provinciją, kurią valdo opozicijos pajėgos ir džihadistų grupuotė, anksčiau rėmusi „Al-Qaeda“.

Nors vyriausybė pernai metų antroje pusėje atsikovojo Alepą, sukilėlių grupės vis dar veikia provincijos vakaruose.

Daugiau nei 330 tūkst. žmonių gyvybių pasiglemžęs konfliktas Sirijoje, prasidėjo 2011 metų kovą, kai įsiplieskė antivyriausybiniai protestai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS