Sicilijos mafijos bosą ištikusi koma: medikų buvo prašęs negaivinti | Diena.lt

SICILIJOS MAFIJOS BOSĄ IŠTIKUSI KOMA: MEDIKŲ BUVO PRAŠĘS NEGAIVINTI

  • 4

Po trijų dešimtmečių slapstymosi sausį sučiuptas garsus Sicilijos mafijos bosas Matteo Messina Denaro (Matėjas Mesina Denaras) yra ligoninėje, jį yra ištikusi koma ir jis nebėra maitinamas, šeštadienį pranešė žiniasklaida.

61 metų vyras jau kelerius metus serga storosios žarnos vėžiu. Būtent jo sprendimas gydytis lėmė tai, kad jis buvo suimtas po apsilankymo vienoje Sicilijos sostinės Palermo klinikoje.

Netrukus po suėmimo Palerme M. Messina Denaro, kuriam gresia daugybė nuosprendžių iki gyvos galvos, buvo perkeltas į griežto režimo kalėjimą L'Akviloje, Abrucų regione, kur, pasak pranešimų, tęsė gydymą savo vienutėje.

Tačiau rugpjūčio pradžioje jis buvo perkeltas į vietos ligoninės kalinių skyrių, kur jo būklė pastarosiomis dienomis pablogėjo.

Dabar, pasak žiniasklaidos pranešimų, jį ištiko negrįžtama koma. Medikai nustojo jį maitinti ir jis buvo prašęs jo negaivinti.

M. Messina Denaro daug metų buvo vienas iš pagrindinių „Cosa Nostra“, tikro Sicilijos nusikalstamo sindikato, vaizduoto kultiniame filme „Krikštatėvis“ (Godfather), veikėjų.

Jis taip pat buvo vienas iš negailestingiausių mafijos bosų ir per daugelį metų buvo nuteistas šešis kartus kalėti iki gyvos galvos, be kita ko, už vaidmenį 1992 metais nužudant su mafija kovojusį teisėją Giovanni Falcone (Džovanį Falkonę)

Jis taip pat buvo pripažintas kaltu dėl dalyvavimo keliuose mirtinuose sprogdinimuose Romoje, Florencijoje ir Milane 1993 metais, taip pat dėl G. Falcone bylos liudytojo dvylikamečio sūnaus pagrobimo ir nužudymo.

M. Messina Denaro dingo 1993 metų vasarą ir pateko į Italijos labiausiai ieškomų asmenų sąrašo viršūnę.

Paskesniais metais buvo daug spėliojama, kur jis dingo. Galiausiai paaiškėjo, kad jis gyveno netoli savo gimtojo Kastelvetrano miesto vakarų Sicilijoje.

Tyrėjai ne vienus metus šukavo Sicilijos apylinkes, ieškodami galimų slėptuvių, klausėsi jo šeimos narių ir draugų pokalbių, kol galiausiai išgirdo, kaip jie aptarinėja neįvardyto asmens, sergančio vėžiu ir turinčio problemų su akimis, sveikatos problemas.

Detektyvai įsitikino, kad tai buvo M. Messina Denaro.

Naudodamiesi nacionalinės sveikatos sistemos duomenų baze jie ieškojo tinkamo amžiaus ir ligos istorijos vyrų, kol galiausiai jį rado.

Tačiau nors jo suėmimas atnešė tam tikrą palengvėjimą jo aukoms, mafijos bosas taip ir neprakalbo.

Po sulaikymo duodamas interviu areštinėje M. Messina Denaro netgi neigė, kad yra „Cosa Nostra“ narys.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

tai

isigando dulkiagalviu kad nesubadytu marmalais matosi atgailavo suprates kad tarnavo setonui pz=0

Tokį kaip tik

gaivinti ,kiek įmanoma ilgiau ir šerti per šiaudelį jo paties mėšlu.

Pakrante

Man pareitu zopa ,kur dingti,alah agbar !
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS