Slovakijos žurnalisto J. Kuciako nužudymą galėjo užsakyti vienas multimilijonierius | Diena.lt

SLOVAKIJOS ŽURNALISTO J. KUCIAKO NUŽUDYMĄ GALĖJO UŽSAKYTI VIENAS MULTIMILIJONIERIUS

Slovakijos tiriamosios žurnalistikos atstovo Jano Kuciako nužudymą, anot žiniasklaidos, galėjo užsakyti vienas multimilijonierius. Vienas iš suimtų įtariamųjų užsakovu įvardijo verslininką Marianą Kocnerį, trečiadienio vakarą pranešė laikraštis „Dennik N“.

M. Kocneris šiuo metu yra įkalintas dėl kito nusikaltimo. J. Kuciakas prieš savo mirtį tyrė jo verslo reikalus.

Prokuroras pirmadienį kaip spėjamą nužudymo užsakovę įvardijo 44-erių Aleną Zs., kuri yra viena iš keturių sulaikytų asmenų. Tačiau ji neturėjo jokių konfliktų su žurnalistu. Bet ji turėjo didelių skolų ir, anot žiniasklaidos, dirbo verslininko M. Kocnerio vertėja.

Pasak „Dennik N“, moteris vienam taip pat sulaikytam įtariamajam pareiškė, kad M. Kocneris užsakė J. Kuciako nužudymą. Tai tyrėjams papasakojo pats įtariamasis. Šis buvo tarpininkas tarp moters, spėjamo žudiko ir spėjamo jo vairuotojo. Visi keturi buvo sulaikyti praėjusią savaitę.

J. Kuciakas ir jo sužadėtinė Martina Kusnirova buvo nušauti vasarį savo namuose. Reporteris aiškinosi ryšius tarp Italijos mafijos ir Slovakijos vyriausybės. Jo nebaigtas rašytas straipsnis po mirties buvo išspausdintas.

27-erių žurnalisto nužudymas sukėlė masines demonstracijas prieš vyriausybę ir galiausiai privertė atsistatydinti ministrą pirmininką Robertą Ficą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS