Per smarkias audras JAV rytinėje dalyje žuvo mažiausiai du žmonės | Diena.lt

PER SMARKIAS AUDRAS JAV RYTINĖJE DALYJE ŽUVO MAŽIAUSIAI DU ŽMONĖS

  • 0

JAV rytinę dalį pirmadienį užklupo stiprios audros, per kurias žuvo mažiausiai du žmonės, šimtai tūkstančių liko be elektros, o tūkstančiai skrydžių buvo atšaukti arba atidėti.

Milijonai žmonių buvo įspėti apie pavojingas oro sąlygas, įskaitant tornadus, kai lietus, stiprus vėjas ir kruša nusirito per beveik visą rytinę pakrantę nuo Alabamos iki Niujorko.

Nacionalinė meteorologijos tarnyba (NWS) paskelbė, kad gali kilti vidutinio stiprumo audra, kurios gūsių greitis sieks iki 130 kilometrų per valandą.

„Būkite dėmesingi orams ir įsitikinkite, kad turite kelis būdus, kaip gauti įspėjimus“, – socialiniuose tinkluose kiek anksčiau tą pačią dieną pranešė NWS Baltimorėje ir Vašingtone.

Vėlai vakare, po to, kai didžioji dalis orų pavojaus išsisklaidė, kai kuriose JAV dalyse toliau smarkiai lijo, todėl kilo pavojus dėl potvynių.

NWS iki antradienio 2 val. 45 min. vietos (9 val. 45 min. Lietuvos) laiku paskelbė perspėjimus dėl smarkių potvynių Vašingtone ir Arlingtono bei Aleksandrijos miestuose kaimyninėje Virdžinijos valstijoje.

Mūsų ekipažai dirba kaip įmanoma saugiau ir greičiau, kad vėl įjungtų šviesą.

 

Alabamoje 28 metų vyras žuvo po to, kai į jį pramonės parko automobilių stovėjimo aikštelėje trenkė žaibas, pranešė vietos ABC radijo stotis.

ABC taip pat nurodė, kad Pietų Karolinoje žuvo 15-metis, kai šalia jo senelių namų ant jo užgriuvo medis

Anot stebėjimo svetainės „PowerOutage“, ankstyvą antradienį beveik 600 000 vartotojų Rytų pakrantėje nuo Pensilvanijos iki Džordžijos dar buvo be elektros energijos.

Merilando vietinė žiniasklaida ir vyriausybinės agentūros paskelbė nuotraukas, kuriose matyti nutraukti elektros laidai, medžiai, nuvirtę ant namų, kelių ir geležinkelio bėgių.

Panašios žalos patyrė ir kitos pietinės JAV valstijos: elektros energijos įmonė „Georgia Power“ paskelbė nuotraukas, kuriose matyti dėl stipraus vėjo, krušos ir smarkaus lietaus nuvirtę medžiai, kurie nutraukė elektros laidus.

„Mūsų ekipažai dirba kaip įmanoma saugiau ir greičiau, kad vėl įjungtų šviesą“, – socialiniame tinkle „X“ nurodė „Georgia Power“.

Portalo „Flightaware“ duomenimis, pirmadienį dėl nepalankių oro sąlygų JAV buvo atšaukta daugiau kaip 1 700 skrydžių, o daugiau kaip 8 000 buvo atidėti.

Audros kilo tuo metu, kai didžiojoje pietinėje JAV dalyje, įskaitant Teksasą, Luizianą ir Floridą, buvo paskelbti perspėjimai dėl itin didelio karščio – antradienį numatoma temperatūra iki 42 laipsnių Celsijaus.

Mokslininkai teigia, kad dėl klimato kaitos visame pasaulyje sustiprėjo ekstremalių orų reiškinių intensyvumas ir dažnumas.

GALERIJA

  • Per smarkias audras JAV rytinėje dalyje žuvo mažiausiai du žmonės
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS