Sprogimas Pakistano šventovėje: žuvo mažiausiai 25 žmonės | Diena.lt

SPROGIMAS PAKISTANO ŠVENTOVĖJE: ŽUVO MAŽIAUSIAI 25 ŽMONĖS

  • 0

Pakistano pietinėje Beludžistano provincijoje mažiausiai 25 žmonės žuvo, o dar 35 buvo sužeisti šeštadienį sprogus bombai vienoje sūfijų šventovėje, pranešė pareigūnai.

Sprogimas driokstelėjo maldininkių minioje, dalyvavusioje vienoje religinėje ceremonijoje sūfijų gerbiamo Shaho Noorani (Šaho Nūranio) šventovėje Kuzdaro rajone, maždaug už 760 km į pietus nuo provincijos sostinės Kvetos.

„Mažiausiai 25 žmonės žuvo per bombos sprogimą Shaho Noorani šventovėje“, – naujienų agentūrai AFP sakė Kalato regiono komisaras Mohammadas Hashimas (Mohamadas Hašimas).

Kaimyninio Lasbelos rajono komisaro pavaduotojas Zulfiqaras Hashmi (Zulfikaras Hašmis) patvirtino šį aukų skaičių ir sakė, kad dar daugiau kaip 35 žmonės per šį išpuolį buvo sužeisti.

Edhi (Edhio) fondo, didžiausios Pakistane socialinės rūpybos organizacijos gelbėtojų tarnybos pareigūnas Hakimas Lasi (Hakimas Lasis) sakė televizijai „Geo“, kad radijo ryšiu buvo gautas pranešimas apie 30 žuvusių žmonių ir dar beveik 100 sužeistųjų, tarp jų – moterys ir vaikai.

Vietos pareigūnai sakė, kad bomba sprogo, kai maldininkai dalyvavo religiniame šokyje, rengiamame kasdien prieš sutemstant.

Anksčiau šiais metais Pakistano sūfijų bendruomenę sukrėtė kitas išpuolis: iškilus dainininkas Amjadas Sabri (Amdžadas Sabris) birželį buvo nušautas pietiniame Karačio uostamiestyje dviejų užpuolikų.

Kai kurie apžvalgininkai kelia prielaidą, kad A. Sabri galėjo tapti taikiniu, nes buvo svarbus sūfijų veikėjas.

Sūfizmo, islamo mistiškosios šakos sekėjai tiki šventaisiais ir garbina Dievą muzika, giesmėmis ir šokiais. Radikalios islamo grupuotės, ypač talibų, sūfijų pamaldumą laiko nukrypimu nuo tikrojo tikėjimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS