Suimtas vyras, įtariamas D. Trumpui siuntęs laišką su nuodinga medžiaga | Diena.lt

SUIMTAS VYRAS, ĮTARIAMAS D. TRUMPUI SIUNTĘS LAIŠKĄ SU NUODINGA MEDŽIAGA

  • 0

JAV Federalinio tyrimų biuro (FTB) agentai Jutos valstijoje sulaikė vyrą, įtariamą siuntus prezidentui Donaldui Trumpui ir Gynybos departamentui laiškus su labai nuodinga medžiaga. Pasak žiniasklaidos, vyras yra iš Logano miesto, čia jis ir sulaikytas. 37 metų vyras, anot pranešimų, buvo žinomas saugumo tarnyboms dėl grasinimų ir sąmokslo teorijų skleidimo internete.

„Kadangi kalbama apie pavojingas medžiagas, mes prašome gyventojų per policijos operaciją laikytis atokiai, – stočiai KUTV sakė FTB tyrėjas Douglasas Davisas. – Dėl vykstančio tyrimo šiuo metu aš daugiau nieko negaliu pasakyti“.

Laiškas su įtartina medžiaga pirmadienį buvo nusiųstas D. Trumpui. Tačiau vokas nepasiekė Baltųjų rūmų, pranešė Slaptoji tarnyba. Keli laiškai su įtartina medžiaga buvo aptikti ir Pentagono pašto skyriuje.

„Pirmieji tyrimai rodo, kad minėta medžiaga yra ricinmedžio, iš kurio gaminamas ricinas, sėklos, – sakė Gynybos departamento atstovė Dana W. White. – FTB tęsia tyrimą“. Ricinas yra labai nuodinga kovinė medžiaga naudojama per išpuolius.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS