Sunku patikėti: moteris mirė išgėrusi per daug vandens | Diena.lt

SUNKU PATIKĖTI: MOTERIS MIRĖ IŠGĖRUSI PER DAUG VANDENS

  • 4

Apsinuodyti galite net tyru vandeniu. JAV moteris mirė tiesiog išgėrusi pernelyg greitai ir per daug vandens. Apie šį išskirtinį atvejį pranešė LNK žinios. Kokie simptomai išduoda, kad vandens padauginote?

Šeima sugniuždyta staigios Ashley mirties. Amerikietės gyvybę pasiglemžė tai, ko brolis nežinojo net esant, – apsinuodijimas vandeniu.

„Mums tai buvo didžiulis šokas. Pagalvojau, kaip taip?“ – svarstė Ashley brolis Devonas Milleris.

Jungtinių Valstijų Nepriklausomybės dieną, liepos pradžioje, su vyru ir dukromis ilgąjį savaitgalį moteris šventė plaukiodama laiveliu ežere. Staiga ėmė skaudėti galvą.

Visa LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

„Ji nepajėgė numalšinti troškulio. Į prieplauką atplaukė po 20 minučių pasiplaukiojimo. Kažkas prasitarė, kad per tą laiką ji išgėrė net keturis butelius vandens“, – pasakojo brolis.

Tą pačią dieną pakeliui namo moteris prarado sąmonę ir daugiau neatsibudo. Net medikams dažnai sunku atpažinti vandens intoksikaciją, mat simptomai būdingi ir kitoms būklėms.

„Tai gana retas atvejis. Nerimą kelia, kad per trumpą laiką buvo išgertas didelis kiekis vandens, o žmogaus inkstai gali išvalyti tik 1 l vandens per valandą“, – perspėjo gydytojas Alokas Harwanis.

Išgėrus per daug vandens, kraujyje sumažėja natrio, tad ląstelės prisipildo vandens ir išsipučia, išburksta ir ląstelės smegenyse.

Žmogaus inkstai gali išvalyti tik 1 l vandens per valandą.

„Tai užspaudė jos kraujagysles ir sustabdė kraujo tekėjimą į smegenis“, – priežastį paaiškino Ashley brolis.

Tai ypač pavojinga senjorams ar karštą dieną dirbantiems, sportuojantiems lauke – jie tiesiog pamiršta troškulį malšinti lėtai ir saikingai.

„Į ką reikėtų atkreipti dėmesį? Jei jaučiatės ne kaip, jaučiate didelį nuovargį, raumenų silpnumą. Kartais pacientai junta, kad ima skaudėti galvą, pykina. Tai gali būti pirminiai apsinuodijimo vandeniu požymiai. Jei jums neramu, nedvejodami kreipkitės į medikus“, – ragino gydytojas.

Medikai pataria: norint išvengti priepuolių ir komos, rinkitės būti labiau pavėsyje, nepamirškite elektrolitų balansą atstatančių gėrimų ir to, kad skysčių atsargas galima papildyti tiesiog užkandant sveikų vaisių ar daržovių.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Anonimas

nieko nuostabaus aš apsinuodijau išgėrusi šilto vandens stiklinę iš krano ir vos nenumiriau

Eks.

Manau tame vandenyje buvo kažkas nuodingo ,žinoma, išgertas didelis kiekis jo iš karto, bet tikrai ne nuo vandens mirė.Manau ištirs nuo ko ji mirė.

Anonimas

Gal reiktų pradėti nuo to kad turėjo kitų sveikatos sutrikimų. Daugiau kaip litras per valandą yra briedas, daugelis išgeria net ialkoholio daugiau, nuo ko organizmas dehidratuoja žymiai sparčiau ir turi didesnes apkrovas ir nemiršta.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS