Šveicarijos Alpėse penki dingę slidininkai surasti negyvi, dar vieno ieškoma | Diena.lt

ŠVEICARIJOS ALPĖSE PENKI DINGĘ SLIDININKAI SURASTI NEGYVI, DAR VIENO IEŠKOMA

  • 15

 Penki iš šešių Šveicarijos Alpėse savaitgalį dingusių slidininkų buvo surasti negyvi, o šešto vis dar ieškoma, pirmadienį pranešė policija.

21–58 metų amžiaus slidininkų grupė, kurioje buvo penki vienos šeimos nariai, šeštadienį išvyko iš prabangaus slidinėjimo kurorto Cerma, norėdama tą pačią dieną pasiekti Arolos kaimelį, bet jame taip ir nepasirodė.

Prasidėjus audrai slidininkai dingo netoli Tet Blanšo kalno, daugiau kaip 3,5 tūkst. m aukštyje virš jūros lygio.

Oro sąlygos buvo katastrofiškos – spaudė šaltis, kilo reikšmingas lavinų pavojus, reporteriams sakė Valė kantono policijos viršininkas Christianas Varone (Kristianas Varonė).

Žmogus, kuris nuvyko į Arolą paimti grupės, apie jos dingimą pranešė šeštadienį netrukus po 16 val. vietos (17 val. Lietuvos) laiku.

Po valandos vienam dingusios grupės nariui pavyko mobiliuoju telefonu susisiekti su gelbėjimo tarnybomis, todėl šios galėjo išsiaiškinti, kur ieškoti slidininkų.

Pasak Ch. Varone, gelbėtojai kaip įmanydami stengėsi juos pasiekti, bet oro sąlygos ilgai neleido sraigtasparniams ir patyrusių slidininkų bei alpinistų komandoms to padaryti.

„Bandėme padaryti neįmanoma“, – sakė policijos viršininkas, tačiau pridūrė, kad gelbėtojai buvo priversti sugrįžti ir kad „kartais tenka nusilenkti gamtai“.

Sekmadienį dviejų gelbėtojų, gydytojo ir kalnų policininko komanda galiausiai buvo sraigtasparniu nuskraidinta į minimą rajoną.

„Maždaug 21 val. 20 min. ji pasiekė Tet Blanšo sektorių, kur surado penkių [...] dingusiųjų palaikus“, – sakoma policijos pareiškime.

Šešto dingusio slidininko paieška tęsiama.

Policija slidininkų pavardžių nepaskelbė, tik nurodė, kad penki vienos šeimos nariai yra iš Valė, o šeštasis slidininkas – iš Fribūro kantono.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Ir ko ten

Slidinėti kalnuose per tokį orą

Genute

Šeima turėjo netinkamą rizikavimo geną

Karma paejo

Matyt nešvarūs pinigai buvo
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS