Tailando teismas vienuoliui skyrė 114 metų laisvės atėmimo bausmę | Diena.lt

TAILANDO TEISMAS VIENUOLIUI SKYRĖ 114 METŲ LAISVĖS ATĖMIMO BAUSMĘ

  • 2

Tailando teismas ketvirtadienį vienam vienuoliui skyrė 114 metų laisvės atėmimo bausmę praėjus daugiau nei metams po to, kai jį karalystei išdavė Jungtinės Valstijos.

Wiraphonas Sukphonas (Virafonas Sukfonas) pagarsėjo dar 2013-aisiais, kai pasirodė vaizdo įrašas, kuriame matyti, jog vienuolis dėvėjo dizainerio kurtus akinius nuo saulės ir turėjo „Louis Vuitton“ krepšį skrisdamas privačiu lėktuvu.

39-erių vyras pabėgo į JAV, bet buvo išsiųstas atgal po to, kai buvo apkaltintas nepilnametės išprievartavimu ir aukotojų, davusių vienuoliui pinigų pagaminti didžiausią smaragdinį Budos atvaizdą, apgaudinėjimu.

Vėlesnis tyrimas atskleidė, kad vienuolis turėjo prabangių automobilių, o keliose jo banko sąskaitose buvo apie 700 tūkst. JAV dolerių (603 tūkst. eurų).

Wiraphonas Sukpholas buvo nuteistas už pinigų plovimą, sukčiavimą ir kompiuterinių nusikaltimų įstatymo pažeidimą, nes apgaudinėjo žmones rinkdamas aukas, nurodė vienas Bankoko teismo pareigūnas.

„Teisėjai jį pripažino kaltu ir skyrė subendrintą 114 metų laisvės atėmimo bausmę “, – teigė pareigūnas, pridurdamas, kad pagal Tailando įstatymus vienuolis už grotų praleis ne daugiau kaip 20 metų.

Jis taip pat turės grąžinti 28,6 mln. Tailando batų (861,7 tūkst. JAV dolerių, 742 tūkst. eurų) 29 aukojusiesiems, kurie pateikė skundus.

Tikimasi, kad teismo nuosprendis dėl kaltinimo išprievartavimu bus paskelbtas spalio mėnesį, teigė tailandiečių prokuroras.

Vienuolis kaltinamas turėjęs lytinių santykių su nepilnamete maždaug prieš dešimtmetį. Be to, teigiama, jog Wiraphonas Sukpholas – tos merginos vaiko tėvas. Jei kaltinimai pasitvirtins, vienuolio laukia papildoma 20 metų laisvės atėmimo bausmė.

Tailande vyrauja budizmas, o ši religija yra neatsiejama kasdieninio gyvenimo dalis. Dauguma vyrų praleidžia bent truputį laiko šventyklose kaip pradedantieji vienuoliai.

Tačiau 2014-aisiais valdžią užėmusi chunta ėmė griežčiau vertinti skandalus, į kuriuos įsitraukia budistų vienuoliai.

Turto prievartavimo, sekso ir narkotikų vartojimo atvejai, susiję su dvasininkais, kelia šiurpą visuomenei, o valdžios institucijos praėjusiais metais pasiūlė įvesti skaitmenines asmens tapatybės korteles, kad būtų lengviau stebėti teistus vienuolius.

Gegužės mėnesį turistų traukos centro – „Aukso kalno“ šventyklos – abatas pasidavė policijai po to, kai jo vardu registruotose banko sąskaitose buvo rasti 4 mln. dolerių (3,4 mln. eurų).

Policija taip pat tiria, ar nebuvo iššvaistyti milijonai dolerių, buvę Nacionalinės Budizmo tarnybos žinioje.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

tai

superkomunistine durniu salis

Zinau

Tailande kuo nori tuo ir apkaltins tave. Korumpuota šalis. Šlykstu

SUSIJUSIOS NAUJIENOS