Tailando urvą, kuriame buvo įkalinta vaikų futbolo komanda, žadama paversti muziejumi | Diena.lt

TAILANDO URVĄ, KURIAME BUVO ĮKALINTA VAIKŲ FUTBOLO KOMANDA, ŽADAMA PAVERSTI MUZIEJUMI

Tailando urvą, kuriame daugiau kaip dvi savaites buvo įkalinti 12 berniukų ir jų futbolo treneris, planuojama paversti muziejumi.

Be kita ko, pranešama, kad mažiausiai viena Holivudo kino gamybos kompanija jau pareiškė norą kino juostoje įamžinti savo gyvybėmis gelbėjant vaikus rizikavusių narų, speleologų ir medikų žygdarbius.

Trečiadienį buvo paskelbta stulbinanti filmuota medžiaga, kurioje galima išvysti, kaip vyko jaunuolių, kurių amžius siekia nuo 11 iki 16 metų, gelbėjimas.

Kitame tą pačią dieną paskelbtame vaizdo įraše besišypsančius berniukus galima pamatyti ligoninėje, kur jie kurį laiką laikomi izoliuoti. Taip daroma, kol neįsitikinta, kad vaikai urve neužsikrėtė kokiomis nors infekcijomis.

Vaikų ir jų 25-erių metų trenerio gelbėjimo operacijos vadovas Narongsakas Osottanakornas žurnalistams sakė, kad urve žadama įrengti muziejų, kuriame bus eksponuojami per gelbėjimo operaciją naudoti drabužiai ir įranga.

„Manau, kad tai taps dar viena populiaria lankytina vieta Tailande, – sakė jis. – Turistai atvyks jos aplankyti.“

Vaikų futbolo komandą per iškylą į urvą birželio 23-iąją užklupo vanduo. Ji buvo rasta tik po devynių dienų, o jos gelbėjimo operacija prasidėjo tik praėjusį sekmadienį, liepos 8 dieną, ir truko tris dienas.

GALERIJA

  • Tailando urvą, kuriame buvo įkalinta vaikų futbolo komanda, žadama paversti muziejumi
EPA-ELTA nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS