Teksase sunkvežimyje rasti devyni mirę ir 30 leisgyvių migrantų | Diena.lt

TEKSASE SUNKVEŽIMYJE RASTI DEVYNI MIRĘ IR 30 LEISGYVIŲ MIGRANTŲ

  • 1

Teksase devyni žmonės, veikiausiai migrantai, sekmadienį rasti negyvi nuo saulės įkaitusiame sunkvežimyje prekybos centro "Walmart" automobilių stovėjimo aikštelėje, pranešė policija.

Per šį šiurpų įtariamo neteisėto prekybos žmonėmis incidentą dar apie 30 žmonių rasti leisgyviai ir išvežti į ligoninę, nurodė pareigūnai.

San Antonijaus mieste, esančiame maždaug už dviejų valandų kelio nuo Meksikos sienos, anksti ryte rasti dar gyvi žmonės buvo išsekę, patyrę šilumos smūgį ir netekę daug skysčių, pažymėjo pareigūnai. Nurodoma, kad 17 jų būklė buvo kritinė.

Sunkvežimio priekaboje buvo mažiausiai 39 žmonės. Vienas jų vėliau rastas netoliese esančioje miškingoje vietovėje, sakoma federalinių prokurorų pranešime.

Mažiausiai du jų yra mokyklinio amžiaus vaikai, sakė ugniagesių vadas Charlesas Hoodas (Čarlzas Hudas).

Kol kas neaišku, kiek įtariamų migrantų galėjo pabėgti iš tos mašinos ir dar nėra rasti.

San Antonijaus policijos vadas Williamas McManusas (Viljamas Makmanusas) sakė televizijai CNN, kad visi mirusieji buvo suaugę vyrai. Pareigūnai neatskleis aukų vardų ir pilietybių, kol nėra informuotos jų šeimos.

"Mums paskambino vienas "Walmart" darbuotojas ir paprašė patikrinti vilkiką, pastatytą stovėjimo aikštelėje, - W. McManusas sakė per spaudos konferenciją. - Į jį kreipėsi vienas žmogus iš to sunkvežimio. Jis prašė vandens."

Darbuotojas atnešė vandens ir vėliau iškvietė policiją, o atvykę pareigūnai "rado tos priekabos gale aštuonis negyvus žmones", aiškino policijos vadas. Jis pridūrė, kad šis incidentas yra "šiurpi tragedija".

"Susidūrėme su prekybos žmonėmis nusikaltimu", - pabrėžė W. McManusas.

Pasak jo, sunkvežimio vairuotojas buvo suimtas.

JAV tarnybos pirmadienį vairuotoją apkaltino dėl nelegalių migrantų pervežimo, sakė prokurorai.

60 metų Jamesas Matthew Bradley Jr. (Džeimsas Metju Bradlis jaunesnysis) JAV prokuratūros nuteistas dėl „nelegalių migrantų pervežimo“, ir nubaustas įkalinimu iki gyvos galvos arba mirties bausme, tarnyboms radus 39 migrantus, susispaudusius jo vilkiko priekaboje, per alinantį Teksaso karštį.

Teksaso gubernatorius Gregas Abbottas (Gregas Abotas) sekmadienio vakarą patvirtino, kad aukų padaugėjo iki devynių ir sakė, kad šis incidentas yra "širdį draskanti tragedija".

"Teksasas toliau teiks apsaugą nukentėjusiems, iš kurių buvo atimtos jų pagrindinės teisės, ir kuo griežčiausiai taikys įstatymus šio nepakenčiamo nusikaltimo vykdytojams", - sakoma jo pranešime.

GALERIJA

  • Teksase sunkvežimyje rasti devyni mirę ir 30 leisgyvių migrantų
  • Teksase sunkvežimyje rasti devyni mirę ir 30 leisgyvių migrantų
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

LT

Kaip gali buti uzrakinti, jei rasote ,kad buvo nueje prasyti vandens,o tie numyre matyt ....jau seniau uzduso...,ten buvo eilinine priekaba-saldituvas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS