Ugnikalnio išsiveržimo nuniokotoje Havajų gyvenvietėje atsivėrė dvi naujos stemples | Diena.lt

UGNIKALNIO IŠSIVERŽIMO NUNIOKOTOJE HAVAJŲ GYVENVIETĖJE ATSIVĖRĖ DVI NAUJOS STEMPLES

  • 0

Havajų didžiosios salos gyvenvietėje, kur per Kilauėjos ugnikalnio išsiveržimą supleškėjo 35 statiniai, pirmadienį buvo pastebėti du nauji žemėje atsivėrę plyšiai, iš kurių veržėsi lava ir dujos.

Pahoa, Havajai, gegužės 8 d. (AP-BNS). Havajų didžiosios salos gyvenvietėje, kur per Kilauėjos ugnikalnio išsiveržimą supleškėjo 35 statiniai, pirmadienį buvo pastebėti du nauji žemėje atsivėrę plyšiai, iš kurių veržėsi lava ir dujos.

Pareigūnai nurodė, kad, kad šiuo metu gyvenvietėje „Leilani Estates“ yra atsivėrusios 12 vulkaninių stemplių.

Evakuotiems šių vietovių gyventojams leidžiama kiekvieną dieną nuo 7 val. iki 18 val. nuvykti patikrinti savo paliktus būstus, kol bus paskelbtas atskiras pranešimas. Pareigūnai perspėja, kad gyventojai privalo būti pasiruošę nedelsiant išvykti.

Policija sulaikė du žmones, nepaisiusius nurodymų sustoti patikros poste, įrengtame prie Leilanio gyvenvietės.

Havajų apygardos mero pareigas einantis Wilas Okabe (Vilas Okabė) sakė, kad iš oro sunku nustatyti, kiek ugnikalnis sunaikino namų ir negyvenamų statinių.

Havajų draudimo skyrius nurodė, kad privaloma tvarka evakuoti asmenys, taip pat žmonės, nukentėję nuo gaisrų, apsinuodijimo dūmais arba toksiškomis dujomis, gali pradėti teikti prašymus išmokoms gauti. Valstija nurodė, kad namų savininkai turėtų pasitikrinti, kokios yra bendrovių, kuriose jie yra apsidraudę, taikomos sąlygos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS