Ukraina: 40-čiai Rusijos kariškių pareikšti įtarimai dėl seksualinio smurto karo metu | Diena.lt

UKRAINA: 40-ČIAI RUSIJOS KARIŠKIŲ PAREIKŠTI ĮTARIMAI DĖL SEKSUALINIO SMURTO KARO METU

Ukrainos teisėsaugininkai 40-čiai Rusijos kariškių pareiškė įtarimus dėl karo metu įvykdytų nusikaltimų, susijusius su seksualiniu smurtu.

Tai Ukrainos generalinio prokuroro pavaduotoja Viktorija Litvinova pranešė per konferenciją „Su konfliktu susijusio seksualinio smurto aukų teisių atkūrimas: taikos ir pasaulio saugumo elementas“, rašo „Ukrinform“.

„Generalinio prokuroro biuras jau pareiškė įtarimus 40-čiai Rusijos kariškių, teismui jau perduota 17 kaltinamųjų aktų 25 asmenų atžvilgiu“, – sakė generalinio prokuroro pavaduotoja.

Anot jos, du asmenys jau nuteisti kalėti atitinkamai 12 ir 10 metų.

Iki šiol prokurorai ir tyrėjai užfiksavo 274 su konfliktu susijusio seksualinio smurto faktus. „Tarp nukentėjusiųjų – 177 moterys, 97 vyrai ir 13 nepilnamečių... Daugiausia nukentėjusiųjų užfiksuota Chersono srityje – apie 80 žmonių, Donecko srityje – 73 žmonės, Kyjivo srityje – 53 žmonės“, - informavo V. Litvinova.

Ji pridūrė, kad seksualinio smurto atvejų užfiksuota visose Ukrainos srityse, į kurias įžengė okupantai.

Kaip jau buvo pranešta, Ukrainoje pradėtas realizuoti skubių tarpinių reparacijų su konfliktu susijusio seksualinio smurto aukoms bandomasis projektas. Nuo kovo 1 d. iki kovo 31 d. išmokas gaus 40 nukentėjusiųjų.

 

Gairės: karas Ukrainoje, seksualinis smurtas, rusijos kariškiai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS