Ukraina pranešė sunaikinusi Rusijos jūrų desanto laivą | Diena.lt

UKRAINA PRANEŠĖ SUNAIKINUSI RUSIJOS JŪRŲ DESANTO LAIVĄ

Ukrainos karinės jūrų pajėgos ketvirtadienį pranešė sunaikinusios Rusijos didįjį jūrų desanto laivą „Orsk“ Berdiansko uoste.

Prie trumpo pranešimo apie laivo sunaikinimą, paskelbto per „Facebook“, buvo pridėta nuotraukų ir vaizdo įrašų, kuriuose matyti Azovo jūros pakrantės miesto uoste liepsnojantis gaisras ir kylantys tiršti dūmai.

Rusijos kariuomenė nekomentavo, kas nutiko šiam laivui.

Berdianskas yra kontroliuojamas Rusijos pajėgų nuo vasario 27 dienos.

Rusijos valstybinė naujienų agentūra TASS anksčiau šią savaitę, cituodama kariuomenės televizijos kanalą „Zvezda“, desanto laivo atplaukimą pavadino „epiniu įvykiu, logistikos prasme atveriančiu galimybių Juodajai jūrai“.

Dvidešimt devintoji karo Ukrainoje diena

Scanpix nuotr.

TASS pranešime sakoma, kad laivas gali gabenti iki 1,5 tūkst. t krovinių.

Berdianskas yra už maždaug 80 km į vakarus nuo strateginę reikšmę turinčio Mariupolio. Šį uostamiestį rusų pajėgos yra apsupusios ir ypač įnirtingai apšaudo.

Tūkstančiai civilių pabėgo iš Mariupolio evakuacijos koridoriais, bet maždaug 100 tūkst. žmonių ten yra įstrigę be maisto, vandens ir elektros.

Kyjivas sako, kad nuo Rusijos invazijos pradžios Mariupolyje jau žuvo per 2,5 tūkst. žmonių.

Lygiai prieš mėnesį įsiveržusios Rusijos pajėgos Ukrainos pietuose pasistūmėjo, bet kontroliuoja tik Chersoną, kur gyvena maždaug 200 tūkst. žmonių.

 

Gairės: Orsk, Rusijos laivas, jūrų laivas, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS