Ukraina skelbia naktį numušusi 26 iš 38 Rusijos pajėgų paleistų dronų | Diena.lt

UKRAINA SKELBIA NAKTĮ NUMUŠUSI 26 IŠ 38 RUSIJOS PAJĖGŲ PALEISTŲ DRONŲ

  • 0

Rusijos pajėgos praėjusią naktį 38 dronais atakavo Ukrainą, bet 26 iš jų buvo numušti, antradienį pranešė ukrainiečių oro pajėgos.

Užfiksuota, kad buvo paleisti 38 atakos bepiločiai „Shahed-136/131“, kurių 26 buvo sunaikinti, sakoma per platformą „Telegram“ paskelbtame pranešime.

Vis dėlto kai kurie okupantų dronai smogė prie Dunojaus esančiam Izmajilo uostui, iš kurio eksportuojami ukrainietiški grūdai.

Pastarosiomis savaitėmis Izmajilas, esantis pasienyje su NATO nare Rumunija, tapo nuolatiniu naktinių Rusijos dronų atakų taikiniu.

Nuo liepos, kai Maskva pasitraukė iš Jungtinėms Tautoms tarpininkaujant sudaryto susitarimo, pagal kurį buvo leista saugiai gabenti ukrainietiškus grūdus per Juodąją jūrą, Rusija suintensyvino išpuolius prieš Ukrainos grūdų eksporto infrastruktūrą pietiniuose Odesos ir Mykolajivo regionuose.

Naujausi išpuoliai įvykdyti praėjus dienai po to, kai Maskva surengė masinę ataką prieš Pietų Ukrainą, kurios taikinys buvo Odesos uostas.

Antradienio naktį Rusijos pajėgos kelias valandas dronais atakavo Ukrainos Odesos regioną. Odesos srities karinės administracijos vadovas Olehas Kiperis nurodė, kad dauguma dronų buvo numušti dėl intensyvaus oro gynybos pajėgų darbo.

„Deja, Izmajilo rajone buvo pažeista uosto infrastruktūra. Du vyrai, sunkvežimių vairuotojai, buvo sužeisti. Vienam iš jų pagalba suteikta vietoje, antrasis dėl sunkios rankos traumos paguldytas į ligoninę“, – nurodė O. Kiperis.

Be to, užsidegė kontrolės punkto pastatas, sandėliai, apie 30 sunkvežimių ir šeši furgonai. Ugniagesiams pavyko užgesinti gaisrą.

Vidurio Ukrainos Čerkasų srities gubernatorius Ihoris Taburecas pranešė, kad rusų pajėgos šį regioną naktį irgi atakavo dronais „Shahed“. Oro gynyba numušė keturis iš jų.

„Tačiau nukentėjo infrastruktūros objektas. Preliminariai nukentėjusiųjų nėra. Šiuo metu stengiamės likviduoti padarinius“, – parašė jis „Telegram“.

Chersono srities gubernatorius Oleksandras Prokudinas pranešė, kad per naktinius išpuolius pietiniame Kyselivkos kaime buvo sužeisti keturi žmonės.

Ukrainos vidurio rytuose esančios Dniepropetrovsko srities gubernatorius Serhijus Lysakas sakė, kad centriniame rajone sprogimas apgadino namus, ūkinius pastatus ir saulės baterijas.

Gairės: karas Ukrainoje, numušė dronus, Oro pajėgos, Shahed
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS