Ukrainietė po sraigtasparnio katastrofos Brovaruose: prisiminus apima siaubas | Diena.lt

UKRAINIETĖ PO SRAIGTASPARNIO KATASTROFOS BROVARUOSE: PRISIMINUS APIMA SIAUBAS

  • 0

Sveikindamas tautiečius prezidentas Volodymyras Zelenskis dar kartą pakartojo pažadą, kad bus išlaisvinta visa Ukraina, įskaitant Rusijos 2014-aisiais okupuotą Krymą. Šalies gynėjai skelbia per parą nukovę 600 okupantų, praneša LNK.

Gėlėmis ir vaikiškais žaislais pažymėtoje sraigtasparnio katastrofos vietoje Bravaruose ukrainietė Julija šluostydama ašaras meldėsi už žuvusiuosius: „Atėjau, nes tauta gedi, norime palaikyti žuvusiųjų artimuosius. Pažvelkite, nemaniau, kad mano gyvenvietė taps karo zona. Tačiau ši vieta dabar įsirėš į mano atmintį, kad mes nežinome, kas bus rytoj, niekas nežino, kas nutiks vaikams.“

Netoliese tyrėjai toliau renka duomenis, bandydami išsiaiškinti, kodėl sraigtasparnis trečiadienį rėžėsi į žemę. Katastrofą tiriantys pareigūnai žada netrukus paviešinti savo rezultatus.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Čia gyvenantys žmonės manė, kad aš žuvau. Dabar, kai mane pamato, sako: o, tu gyva. Žinoma, apima siaubas, nes turiu anūkę, kuriai dešimt metų. Tai labai skausminga“, – sakė sutikta ukrainietė.

Pastaroji savaitė ukrainiečiams ypač žiauri. Viskas prasidėjo dar praėjusį savaitgalį, kai pietrytiniame Dnipro mieste okupantai smogė daugiabučių kompleksui, kuriame gyveno 1,7 tūkst. žmonių. Žuvo 45 žmonės, tarp jų – šeši vaikai. Tai daugiausia civilių pražudęs smūgis nuo pavasario.

Dnipro ligoninės palatoje – ataką išgyvenusi Olha. Tą dieną ji vadina antruoju savo gimtadieniu.

„Du mėnesiu gyvenome baisioje okupacijoje. Laimei, išsivadavome ir manėme, kad blogiausia – už nugaros. Tačiau, išgyvenę sausio 14 d., supratome, kad Dievas mums davė antrą šansą ir tai stebuklas. Dabar planas – tęsti gyvenimą“, – dalijosi Olha Botvinova.

Ukraina mini Vienybės dieną. Ukrainiečius sveikindamas prezidentas dar kartą pakartojo, kad bus išlaisvinta visa Ukraina, įskaitant Rusijos 2014 m. okupuotą Krymą.

„Vasarą, rudenį, žiemą pavasarį – mes visa tai giname kartu ir mes laimėsime kartu. Visa Ukraina išgirs pergalės garsus. Mano mylima Užkarpatė, Voluinė, Podolė, Sibirskas, Polesė, Dnipro sritis.

Galicija, Padnė, Slabadu Ukraina, Bukovina, Donbasas ir, žinoma, Krymas. Mano Ukraina – mūsų Ukraina – vieninga, nes stipri. Stipri – nes vieninga. Su Vienybės diena, brangūs tautiečiai, nenugalimieji. Šlovė Ukrainai“, – tautiečius sveikino prezidentas.

Vasarą, rudenį, žiemą pavasarį – mes visa tai giname kartu ir mes laimėsime kartu.

Ukrainiečiai pasidalijo vaizdo įrašu, kuriame matyti, kaip sunaikinami okupantai – tiksliau, artilerijos smūgis į rusų kareivines prie Bachmuto. Okupantai slapstėsi nuo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų dviejų aukštų pastate. Teigiama, kad Ukrainos kariškiai palaukė, kol rusai žengs į kareivines, ir tik tada smogė. Ukrainos kariai taip pat skelbia Luhansko srityje amerikietiškais HIMARS sunaikinę ligonine paverstą gamyklą, kurioje buvo gydoma Čečėnijos vadovo Ramzano Kadyrovo armija.

Pabaigoje – vaizdai iš Lvivo. Čia visi norintieji gali nuskandinti garsųjį okupantų karo laivą „Maskva“. Kreiseris „Maskva“ pagarsėjo karo pradžioje, kai kreipėsi į strateginę reikšmę Gyvatės saloje ginančius ukrainiečius ir pareikalavo pasiduoti, bet kaip atsako sulaukė garsiosios šio karo frazės.

Gairės: Sraigtasparnio katastrofa, karas Ukrainoje, katastrofa
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS