Venesueloje dėl pasikėsinimo į prezidentą bus teisiami įstatymų leidėjai | Diena.lt

VENESUELOJE DĖL PASIKĖSINIMO Į PREZIDENTĄ BUS TEISIAMI ĮSTATYMŲ LEIDĖJAI

  • 0

Venesuelos įtakingoji konstitucinė asamblėja trečiadienį pareiškė, kad dėl nepavykusios atakos prieš prezidentą Nicolas Maduro (Nikolą Madurą) bus teisiami opozicijos įstatymų leidėjai.

Asamblėjos vadovas Diosdado Cabello (Diosdadas Kabeljas) pareiškė, kad iš opozicijos įstatymų leidėjų dėl tariamo pasikėsinimo į prezidento gyvybę bus atimta teisinė neliečiamybė.

„Kai ateina teisingumas, jis smogia smarkiai“, – pareiškė D. Cabello.

Kalbėdamas per televiziją ir radiją N. Maduro pasikėsinimu į savo gyvybę apkaltino opozicijos įstatymų leidėją Juaną Requesensą (Chuaną Rekesensą) ir ištremtą opozicijos lyderį Julio Borgesą (Chuliją Borgesą).

J. Requesenso partija „Už teisingumą“ (Primero Justicia, PJ) pranešė, kad jis ir jo sesuo Rafaela buvo suimti per žvalgybos tarnybos SEBIN reidą.

Venesuelos prezidentas N. Maduro šeštadienį pareiškė išvengęs „pasikėsinimo nužudyti“ ant bepilotės skraidyklės įtaisytu sprogmeniu, valstybinei televizijai tiesiogiai parodžius susirūpinusį prezidentą, kai per Karakase vykusi karinį paradą nugriaudėjo sprogimas.

„Farsas“

Ištremtas Venesuelos opozicijos lyderis Julio Borgesas (Chulijas Borgesas) trečiadienį pasmerkė tariamą pasikėsinimą į prezidentą ir pavadino šią situaciją surežisuotu „farsu“.

„Kalbant apie šios atakos farsą, jumis netiki nei šalis, nei pasaulis; visi žinome, kad tai buvo surežisuota, kad būtų persekiojami ir represuojami tie iš mūsų, kurie priešinasi jūsų diktatūrai“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė J. Borgesas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS