Vengrijoje gedima Italijoje įvykusios kraupios avarijos aukų | Diena.lt

VENGRIJOJE GEDIMA ITALIJOJE ĮVYKUSIOS KRAUPIOS AVARIJOS AUKŲ

  • 0

Vengrijoje sekmadienį gedima 16 moksleivių, kurie žuvo per siaubingą avariją Italijos šiaurėje, kuomet po slidinėjimo išvykos namo juos vežęs autobusas atsitrenkė į viaduko atramą ir užsidegė.

Žmonės prie vaikų mokyklos Budapešto centre neša gėlių ir dega žvakių. Keli šimtai žmonių žuvusiuosius pagerbė tylos minute. Pirmadienį šalyje paskelbta nacionalinė gedulo diena.

„Šią mokyklą baigiau prieš penkerius metus, čia praleidau daug laimingų metų. Tai tikra tragedija“, – sakė 24 metų Timea Deutsch (Timėja Doič).

Pirminis tyrimas atskleidė, kad prieš atsitrenkdamas autobusas nestabdė. Kai kurios aukos buvo tiesiog išmestos iš savo vietų. Išgyvenusieji išsigelbėjo išdauždami autobuso langus ir iššokdami iš degančio autobusu.

Autobusas vežė 56 keleivius – dauguma jų buvo 14–16 metų vengrų moksleiviai, jų mokytojai ir du vairuotojai, grįžtantys iš slidinėjimo išvykos Prancūzijoje.

Policijos paskelbtose nuotraukose matoma, kad autobusą buvo apėmusios didžiulės liepsnos. Iš transporto priemonės liko tik išdegę griaučiai.

Keli žmonės žuvo iškritę iš autobuso šiam atsitrenkus į atramą, tačiau dauguma aukų nespėjo pabėgti ir liko viduje, o jų lavonai buvo smarkiai apdegę.

Kaip nurodė Vengrijos vyriausybė, trijų sužeistųjų būklė yra labai sunki, iš jų vienam medikai sukėlė dirbtinę komą. Dar dešimt žmonių buvo sunkiai sužeisti, 13 asmenų patyrė nedidelių sužeidimų.

Visi nukentėjusieji gydomi artimiausiose ligoninėse. Dar 12 asmenų sužeidimų išvengė, todėl apsistojo viename viešbutyje Veronos apylinkėse.

„Jie buvo vaikai. Tai sunkiausias dalykas suvokti. Visi galvoja apie savus“, – sunkiai tramdydamas ašaras per spaudos konferenciją Budapešte sakė Vengrijos užsienio reikalų ministras Peteris Szijjarto (Pėteris Sijartas).

„Žinoma, Vengrijos vyriausybė padarys viską, kad palengvintų šeimų skausmą“, – pabrėžė jis.

Veronos kelių policijos vadas Girolamo Lacquaniti (Džirolamas Lakvanitis) per radiją sakė, kad jokia kita transporto priemonė avarijoje nedalyvavo. Pasak jo, nelaimė galėjo nutikti dėl techninio gedimo ar vairuotojo klaidos, pavyzdžiui, šiam užmigus.

Vyriausybė pranešė, kad vėliavos pirmadienį bus nuleistos iki pusės stiebo prie parlamento.

„Juodos vėliavos bus iškeltos prie visuomeninių pastatų; mokyklos privalo pasirūpinti, kad šios nelaimės aukos būtų oriai pagerbtos prieš pamokas ir po pamokų“, – sakoma pranešime.

Kardinolas Peter Erdo (Pėteris Erdas) ragino tikinčiuosius paminėti aukas per pamaldas bažnyčiose visoje šalyje.

„Meldžiuosi už žuvusius nelaiminguosius, ir už sužeistuosius, kad greičiau pagytų“, – sakoma P.Erdo pareiškime.

Užsienio reikalų ministras P.Szijjarto sekmadienį sakė, kad žuvusieji yra taip suanglėję, kad jų tapatybei nustatyti prireiks nemažai laiko. Pasak jo, sužeistųjų pargabenimas prasidės sekmadienį.

GALERIJA

  • Vengrijoje gedima Italijoje įvykusios kraupios avarijos aukų
  • Vengrijoje gedima Italijoje įvykusios kraupios avarijos aukų
  • Vengrijoje gedima Italijoje įvykusios kraupios avarijos aukų
  • Vengrijoje gedima Italijoje įvykusios kraupios avarijos aukų
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS