Viduržemio jūroje per chaotišką migrantų gelbėjimo operaciją mirė kūdikis | Diena.lt

VIDURŽEMIO JŪROJE PER CHAOTIŠKĄ MIGRANTŲ GELBĖJIMO OPERACIJĄ MIRĖ KŪDIKIS

  • 3

Netoli Libijos krantų išgelbėtas trijų mėnesių kūdikis mirė, nes prastos oro sąlygos ir valčių stoka neleido atlikti evakuacijos, ketvirtadienį pranešė labdaringos organizacijos.

Viduržemio jūroje nuo antradienio išgelbėta daugiau nei 1 650 migrantų, tarp kurių yra daug moterų ir vaikų. Nors kai kurie migrantai krantą pasiekė ketvirtadienį, šimtai kitų dėl audringos jūros įstrigo tikriausiai dar kelioms dienoms.

Labdaringos organizacijos „Proactiva Open Arms“ ir „Sea Watch 3“ iš jūrai netinkamų laivų išgelbėjo apie 700 žmonių, tačiau jų pačių laivai yra per maži, kad tiek žmonių saugiai atplukdytų į Italiją.

Šiuo metu žmonės nuo audros glaudžiasi prie Tuniso krantų ir laukia kol pagerės oro sąlygos.

„Iki šiol tai viena sudėtingiausių situacijų į kokias buvome patekę“, – AFP sakė ispanų organizacijos „Proactiva“ atstovė Laura Lanuza (Laura Lanusa).

Antradienį „Proactiva“ medikų komanda pranešė apie skubų atvejį, kai išgelbėtos 18-etės moters gyvybei po sunkaus gimdymo kilo pavojus.

Ji ir jos ketverių dienų kūdikis vakare buvo evakuoti sraigtasparniu.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

...

Tėvus į kalėjimą už grėsmės kūdikiui sukėlimą!

nesaugumą pasirenka patys

Kokia proga jie tempiami į ES,na išgelbėjo tai tegu grąžina iš kur išplaukė.Prisigraibo jūroje,veža į ES,o paskui šaukia reikia dalinti visiems.Kas čia tuos šimtus tūkstančių gali išlaikyti.

valio

vienu maziau

SUSIJUSIOS NAUJIENOS