Viduržemio jūroje įstrigo laivas su 87 migrantais | Diena.lt

VIDURŽEMIO JŪROJE ĮSTRIGO LAIVAS SU 87 MIGRANTAIS

  • 11

Vienos Ispanijos nevyriausybinės organizacijos laivas, prieš dvi dienas paėmęs 87 migrantus prie Libijos krantų, penktadienį tebeieškojo jį priimti galinčio uosto, nes Italija jį įsileisti atsisakė, pranešė grupė „Proactiva Open Arms“.

Beveik visi šie migrantai yra Sudano piliečiai, kai kurie – iš Darfūro. Jie 50 valandų praleido jūroje pripučiamoje valtyje, be geriamojo vandens; daugelis patyrė odos nudegimų nuo degalų, susimaišiusiu su jūros vandeniu.

Trečiadienį atplaukus gelbėtojams daug žmonių iššoko į jūrą, baimindamiesi, kad juos grąžins į Libiją, kur migrantai dažnai nukenčia nuo brutalaus elgesio, savavališko įkalinimo, turto prievartavimo ir smuto.

„Pradedame matyti pirmąsias šypsenas, nors baimė ir netikrumas tebesimato jų veiduose“, – penktadienį savo „Twitter“ paskyroje parašė „Proactiva“.

Grupė pridūrė, kad džiaugiasi galėdama suteikti šiems žmonėms „truputėlį žmoniškumo po persekiojimų jų šalyje, kankinimų Libijoje ir ilgos kelionės jūra“.

Tačiau migrantus paėmęs nevyriausybininkų laivas tebeplaukioje prie Libijos krantų, ieškodamas atviro uosto.

„Bet kur, tik ne Italijoje“, – per „Twitter“ jau perspėjo italų vidaus reikalų ministras Matteo Salvini (Matėjas Salvinis). Naujoji Romos vyriausybė laikosi griežtos pozicijos migrantus gelbstinčių laivų atžvilgiu ir nesutinka jų priimti.

Per dvi kitas gelbėjimo operacijas „Proactiva Open Arms“ buvo priversta išgelbėtus migrantus nuplukdyti į Ispaniją..

Tačiau migrantai tebekeliauja į Italiją per Alžyrą, Tunisą ir Turkiją.

Penktadienį M. Salvini pranešė, kad apie 135 tunisiečiai 13 laivų ir valčių atplaukė į Italijai priklausančią Lampedūzos salą. Ministras pridūrė, kad pagal susitarimą su Tunisu visi šie žmonės bus grąžinti į savo šalį „per kelias artimiausias dienas“.

Italijos policija prie Sardinijos pietinių krantų taip pat sulaikė valtį su 14 alžyriečių. Tuo metu į Siciliją prieš savaitę burvalte atplaukė 25 žmonės iš Turkijos.

Šis srautas yra nepalyginamai mažesnis su antplūdžiu iš Libijos. Atvykėliai iš Libijos sudaro daugiau kaip trečdalį iš 18,8 tūkst. migrantų, nuo sausio pasiekusių Italiją jūros keliu, nurodė šalies vidaus reikalų ministerija.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Anonimas

Skandint, kartu su įgula...

NA

Kol tos nevyriausybinės organizacijos bus finansuojamos iš įvairių sorošiskų fondų ir SNO , tol visas tas bardakas tęsis toliau . Prilygintų juos kontrabandininkų žmonėmis bendrais , plius nelegalai žinotų , kad jauos ES šalys nebepriima , ir viskas staigiai užsibaigtų . Deja , kol ES valdo kairuoliai liberalai , galioja principas - davė tau į kairį skruostą , atkišk dešinįjį .

Anonimas

Nuskantinti juos reiktų
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS