Vokietija išdavė Belgijai Irano diplomatą, įtariamą rengus teroro aktą | Diena.lt

VOKIETIJA IŠDAVĖ BELGIJAI IRANO DIPLOMATĄ, ĮTARIAMĄ RENGUS TERORO AKTĄ

  • 0

Antradienį Vokietija išdavė Belgijai Irano diplomatą, kuris, kaip įtariama, padėjo rengti teroro aktą prieš iraniečių opozicinės grupuotės užsienyje „Mujahedeen-e-Khalq“ konferencijos dalyvius.

Ši konferencija turėjo įvykti vasarą Prancūzijos Vilpento mieste. Tai pranešė DPA, remdamasi savo šaltiniais Vokietijos institucijose.

Praėjusią savaitę Aukščiausiasis žemės teismas Bamberge (Bavarija) leido išduoti iranietį. Teisėjų nuomone, visos ekstradicijos sąlygos buvo įvykdytos. „Įtariamasis negali remtis diplomatiniu imunitetu Vokietijoje, kadangi jis čia poilsiavo ir buvo už jį akreditavusios valstybės - Austrijos - ribų“, - pabrėžiama teismo sprendime.

Vyras buvo sulaikytas Bavarijoje šių metų liepos pradžioje Belgijos prašymu.

Anksčiau buvo pranešta, kad Irano opozicijos atstovams šis diplomatas žinomas Assadollah`os Assadi vardu.

Birželio pabaigoje Belgijos prokuratūra pranešė, kad viename šalies sostinės rajone buvo sulaikyta atvykėlių iš Irano, planavusių įvykdyti Prancūzijoje teroro aktą per Irano opozicijos atstovų susitikimą, kuris buvo numatytas birželio 30 d. Vilpente. Policija jų automobilyje aptiko sprogmenų ir detonatorių.

Vėliau Belgijos prokuratūra informavo, kad, tiriant šią bylą, Vokietijoje buvo sulaikytas Irano diplomatas. Be to, dar trys žmonės, kurie, kaip įtariama, yra susiję su išpuolio planavimu, buvo sulaikyti Prancūzijoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS