Vokietijoje per muzikos festivalį kilo susirėmimai – sužeisti 22 policininkai | Diena.lt

VOKIETIJOJE PER MUZIKOS FESTIVALĮ KILO SUSIRĖMIMAI – SUŽEISTI 22 POLICININKAI

  • 2

Vokietijos policija šeštadienį ašarinėmis dujomis ir vandens patranka malšino neramumus per prieštaringai vertinamą Eritrėjos muzikos festivalį Gysene ir pranešė, kad per susirėmimus buvo sužeisti mažiausiai 22 pareigūnai.

„Sužeisti 22 policininkai, daugiausia per akmenų svaidymo incidentus“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė regiono policija.

Maždaug tūkstantis policininkų buvo dislokuoti 80 tūkst. gyventojų turinčiame ir į šiaurę nuo Frankfurto esančiame Gysene, kur pernai šis festivalis taip pat užsibaigė smurtu.

Šiemetiniame festivalyje, turinčiame trukti iki sekmadienio, turėjo dalyvauti 2–3 tūkst. žmonių. Policija nurodė, kad buvo sulaikyta dešimtys asmenų.

Pasak policijos, buvo svaidomi buteliai ir padeginėjamos dūminės bombos, kai eritrėjiečiai, nepritariantys autokratiniam Eritrėjos valdytojui, bandė patekti į festivalio vietą.

Organizatoriai yra siejami su valdžia Eritrėjoje, kur kritikai dingsta ir patenka į priverstinio darbo stovyklas, o civiliai visam gyvenimui pašaukiami – prireikus jėga – į darbus, prilyginamus vergijai.

Pariju pasaulio scenoje laikomai Eritrėjai taikomos sankcijos už kišimąsi į regiono konfliktus, įskaitant jos kariuomenės vykdytus pažeidimus per Tigrėjaus karą Etiopijoje.

Eritrėja 1991 metų gegužę atsiskyrė nuo Etiopijos, o 1993 metų gegužės 24-ąją oficialiai paskelbė nepriklausomybę. Šalį geležiniu kumščiu valdo Issaiasas Afeworki (Isajasas Afevorkis).

Po praėjusių metų festivalio Vokietijos valdžia bandė uždrausti šį renginį, bet teismas draudimą panaikino.

Iš Eritrėjos į Europą yra pabėgę dešimtys tūkstančių žmonių; daugelis jų tvirtina, kad juos persekiojo I. Afwerki vyriausybė.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Vokieciai, sukilkit uz savo laisve ir demokratija. Zudykit be gailescio burzujus, pi.de.rus, kapitalistus, bankininkus.

o

toliau bus dar /graziau kai Trump /lauzys ragus velniams/ ir istrems ten iskur atejo kartu su visais ju vasalais negriztamai z=0

SUSIJUSIOS NAUJIENOS